Web Analytics
Jump to content

Kommer til norge: MATAMP!


Guest
 Share

Recommended Posts

Mer Orange en Orange!

Fabrikken som bygde alle de store ampene for Orange på seksti og syttitallet! Også tidligere leverandør til Vox!

Etter at alle de "store" gikk over til pcb har Matamp hold seg til point til point! Sjekk prisene! Dette kan bli så utrolig braaaaaaa!!! Argharghaghr!!! Også kan man få de med custom farger, finish, graveringer osv osv! Oioioioiioi!

Herregud det er deilig å lete etter amp i disse dager! Jeg kan nesten ikke vente til høsten med å kjøpe!

Mesa kommer med Stilletto Ace og greier og greier...

Link to comment
Share on other sites

Etter at alle de "store" gikk over til pcb har Matamp hold seg til point til point! Sjekk prisene!

Har lurt på det der med pcb vs ptp, er det årsak eller korrelasjon, altså at de som ofte bryr seg mest om kvaliteten på produktet, mindre ampbyggere, tenderer å bruke det, men at kvaliteten i prinsippet kunne ha vært der med pcb også, om alt ellers var likt (hvilket det rimeligvis ikke er)?

Spør fordi jeg kan ingenting om forsterkere.

Høres forresten knall ut (er svært nysgjerrig på Minimat'en -- liker law-watts-forsterkere), jeg har hørt mye fint om Orange, men har ikke noe kjempeforhold til hvordan lyd man kan forvente av den eller relaterte forsterkere.

Link to comment
Share on other sites

Ferdigprinta kretskort er billigere og tar mindre tid. Det trenger ikke ha noe å gjøre med kvaliteten....

Mesa Boogie bruker kretskort f.eks... Men point to point tillater, og gir som regel bedre lydkvalitet, ja! Jeg kan ikke veldig mye på området, men kan tenke meg til at det er fordi ledninger har bedre leder-egenskaper en de strimlene, trådene eller hva, som er i kretskort. Skal gi bedre respons og nyanse.

Matamp produserer fremdeles de Orange modellene som er de mest berømte, under navnet GTO, GTL og GTR. Det er de og King Street som jeg svært gjerne kunne tenkt meg å prøve!

Og forresten... Matamp er sammen med Mesa Boogie og Cornford det eneste merket som har greid å få fem av fem (Guitarist Gold) på alle hos Guitarist Magazine som er kanskje den største og mest seriøse gitarblekka..

Mange tenker superclean eller supervreng når det er snakk om botique-amper, men Matamp har noe for enhver smak, og kan bygge hva som helst etter mål og ønske! Lest litt rundt om de på nettet og det er folk som ikke kan det spøtt om hvordan amper funker, men som har kommet med kriterier de vil ha oppfylt og så har Matamp snekra den sammen, ofte mens kunden står og henger over skuldra og ser på :D

De bygges for hånd og ifl tre45 blir ventetiden deretter også.... Men jeg skal spørre Jorg som jobber der når han kommer tilbake fra L.A. når de begynner å ta de inn.

Link to comment
Share on other sites

For de som lurer på dette med PCB versus PTP kan skjekke ut hva Andy Marshall (THD Electronics) skrev om dette.

http://www.bogneramplification.com/Pcboard.htm

Altså PCB pwns PTP lett ;) PTP låter ikke nødvendigvis bedre, derimot kan du bygge PCB'er som er skjermet etc. Du får i tillegg samme forhold i enhver amp noe som gjør at du kan holde kvaliteten lik i hver amp, noe du_ikke_kan med en PTP wiret amp.

Edited by Gnome
Link to comment
Share on other sites

Det han sier er jo bare at pcb gjerne kan være like minst like bra, og i allefall mer konsistent dersom det legges ned nok ressurser i design og konstruksjon, og at ptp faktisk krever veldig stor kompetanse for å gjøre bra. Høres helt rimelig ut det! Er jo derfor det er så kult å se at Matamp har kompetansen som trengs, til en pris som ikke er på nivå med Alessandro!

Og nevnte problemer som støy fra plassering av ledninger, er jo noe som produsenter faktisk tenker over og greier å løse... Dersom de har nevnte kompetanse såklart! Slurver de, eller om noen som ikke vet hva de driver på med er å roter inne i ptp ampen din kan lyden gå til bloksberg. Men han gjør jo ikke annet en utrede hvorfor han mener ptp er for klønete til å bruke i sine amper, og bestrider jo på ingen som helst måte det som etterstrebes hos de som velger ptp fordi det passer til deres ønsker om hva ampene deres skal gjøre.

Så om noe... "pwns"... *grøsse*... så kommer jo det an på hva slags ønsker og krav du har. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Tom Bukovac spilte en litt nydelig versjon av sin Planet TD1 i en av sine leksjoner… så jeg tabba den og la over videoen til Hr. Bukovac… og håper han ikke kjører en Don Henley på rompa mi… usikker på legaliteten. Har ikke fått no claim, brukes til educational purpose, kreditert opphavsmannen og sendt ham flere meldinger om at han bare må si ifra om han synes det er ugreit… 🤷🏼  
  • Jeg hadde den gamle passive EHX Switchblade og var ikke fornøyd med den, det var for mye "switchpop". Jeg tror denne nye aktive er mye bedre. Forresten, Palmer Triage er en flott switcher, og jeg har sett på YouTube at Slash også bruker den,...eller har brukt den. Den har fasejustering, liten gainjustering, tre separate transformatorer, alle mulige koblingskombinasjoner , og alt skjer helt stille.
  • VOX AC15 eller VOX NT er god løsning for det meste. 
  • Jeg kan jo legge til at jeg faktisk har kjøpt en Boss Katana siden jeg postet siste innlegg i denne tråden, og jeg må si at jeg er meget godt fornøyd. Til hjemmebruk, er den helt glimrende, og jeg har til og med brukt den live i litt "nedpå", små pub-anledninger. I de anledninger, har jeg brukt den i "panel mode" med pedalbrett foran, og det har fungert utmerket. Hvis man gidder å bruke litt tid på software som hører til, kan man få veldig fine settinger skreddersydd for et hvert bruk også.
  • Tar opp en gammel tråd. "Øvingsrommet" ble til soverom, og "barneforsterker" ble dermed aldri innkjøpt. Nå er det igjen gryende bandinteresse blandt ungdommen, og dermed står igjen forsterkerinnkjøp på lista. Er det fortsatt Boss Kantana, Roland Blues Cube, Marshall Valvestate og Blackstar HT20 som gjelder, eller er det kommet andre alternativer?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.