Web Analytics
Jump to content

Hvordan finne lokale??


KaLeVaLa
 Share

Recommended Posts

korktavla på super'n er gjort ;) hehe, neida....ja, jeg var inne på finn.no , men...fant lixom ikke så mye....hva skal man egentlig lete innefor da?..kontor? lager? Leilighet? lager er vel ikke alltid beste alternativet....hvis man skal ha masse elektriske ting som pc osv....kan jo være lekasjer etc...fuktighet!

Link to comment
Share on other sites

Har alltid drømt om å finne en nedlagt fabrikk som ingen vet om, bære inn amper og legge noen persiske tepper på gulvet og rocke i vei. Var nettopp det Metallica gjorde med St. Anger, men jeg antar at de kjøpte bygget.

Hva som nå enn skjer, hold oss oppdatert. Interessant tema.

Link to comment
Share on other sites

Guest Ziggy Stardust

Har alltid drømt om å finne en nedlagt fabrikk som ingen vet om, bære inn amper og legge noen persiske tepper på gulvet og rocke i vei. Var nettopp det Metallica gjorde med St. Anger, men jeg antar at de kjøpte bygget.

Hva som nå enn skjer, hold oss oppdatert. Interessant tema.

Tror neppe det kan ha vært særlig god lyd i det lokalet, om du hører hvordan skiva ble..

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Å bygge et lokalet hadde jo vært det ultimate selvfølgelig ja ;) men....det blir dyrt..hehe! Sitter fortsatt å leter litt på nettet rundtomkring, men finner lite og ingenting....er vel egentlig bedre å gå rundt på kommunale bygg etc. og forhøre seg!? Men det blir vel kansje oftere utsatt for innbrudd og slikt !?

Jaja, får se hva jeg finner...kommer det noe så kommer det vel med tiden :)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Tror neppe det kan ha vært særlig god lyd i det lokalet, om du hører hvordan skiva ble..

haha! der sa du noe lurt... :D

jeg sliter og med å finne øvingslokale...har etter litt leting funnet ut at små fuktige betong kjeller lokaler verken gir god lyd eller er noe bra å oppbevare dyrt utstyr...skulle nesten tro at det skulle være lett å finne en plass og øve på bygda, menmen ;)

Link to comment
Share on other sites

kristian : skrive på bogmål eg ;-)

Meg og 2 kamerater byggde jo studio nå i vinter. Vi leta etter lokale lenge før vi fant noe.. Kikka i aviser, finn, og mange andre plasser på nettet. En dag solgte jeg et kabinett til en som hadde øvingslokale på løkkeveien, hvor de bare betalte 1000kr mnd.. Jeg spurte hvordan de hadde funnet det, og han sa de hadde kjørt rundt en kveld og skrevet ned alle "lokaler til leie" plakater de kunne finne.. Og etter endel tlf'r var det i boks..

Så en dag tok meg og Anders og kjørte rundt og gjorde akkuratt det samme.. Og etter et par dager kom vi over en som hadde endel bygg som de holdt på / hadde byggd leiligheter i, hvor han hadde et bygg hvor det var bilverksted i 1 etasje, gamle kontorlokaler i 2 etasje hvor det ikke hadde vært kontorer siden 94, og et iskaldt loft. Vi kjørte og så på det, og fant ut at det var litt i minste laget, men at vi kunne klare oss med det hvis prisen var rett og at vi fikk lov og pusse opp. Vi ble enige om 2000 i mnd., og han hadde ingenting imot at vi gjorde hverken det ene eller andre med lokalet, siden dette skulle total renoveres om noen år alikevell.

Så vi rev rent, skar ned noen vegger og byggde opp alt fra grunnen av..

Så nå sitter vi igjen med et fullt brukbart, litt trangt studio, som er byggd på grunnlag av hva vi hadde råd til på den tiden. Har tenkt og gjøre noe mer i ettertid hvis vi finner ut at vi får lov å leie f.eks et år til, men vi gidder i utgangspunktet ikke gjøre for mye med tanke på at han plutselig finner ut at han skal bygge leiligheter.

Men vi har ihvertfall satt opp dobbelvegger over alt og satt opp doble lettvegger osv, imellom studio og innspllingsrom osv.. ellers har vi do, strøm og alt annet som trengs. Iogmed at jeg jobber som tømmermann fikk jo materialer og alt veldig billig, så det er jo absolutt en fordel.

Så vi har ihvertfall en god begynnelse, og er godt på vei, hvis vi plutselig skulle finne et annet lokale og utvide osv.. Da trenger vi liksom ikke kjøpe mer enn noe ekstra materialer, og litt merr saker for og få finishen litt friskere :-)

Vi har også et band som øver 2 ganger i uken der nede, som betaler halvparten av leien, noe som gjør at jeg betaler bare noen hundrelapper i mnd ;)

Du kan jo komme ned og sjekke ut endag! .. Men nå er du vell i kr sand så vi får snakkes evt på søndag :-)

Edited by EivindS
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.