Web Analytics
Jump to content

Munnspill!


Guest Ziggy Stardust
 Share

Recommended Posts

Tenkte å begynne å spille munnspill men aner igrunn ikke åssn man gjør det engang.. så kunne trengt litt hjelp, åssn munnspill bør jeg kjøpe..

åssn funker tonegreien osv.. Blir såpass påvirka av Sabbath, The Wizard og Dylan låter at jeg har sykt lyst å spille ! :P

Link to comment
Share on other sites

Så den tråden men hjalp meg lite i hvilket munnspill jeg skal kjøpe og hvor jeg kan få tak i osv..

Ut i fra den tråden fikk jeg følgende:

- Du kan få kjøpt munnspill C-dur, som kanskje er noe av det letteste å forholde seg til (IMHO).

- De fleste har gitt ca. 300 NOK, og er ganske så fornøyde.

Når det gjelder hvor du kan kjøpe, så dukker dette opp i samme tråd:

driver å ser på munnspill på musikk-elektronikk.no .. et bluesmunnspill til 300 kr, blir det litt lusent??

Har du lest godt nok etter, nå? :wink:

Link to comment
Share on other sites

Kjøp et fra gitarbutikken.com... I C-dur...Det gjorde jeg og det funker fett...

Har tilogmed lært meg 3 sanger og et blues riff etter bare 2 dager med spilling...Og da mener jeg at 1. dagen så kunne jeg INGEN TING...Men det er vanskelig..

Link to comment
Share on other sites

Ser at det ikke er nevnt i denne tråden (mulig de andre, men linkene er døde pga. forumbytte og jeg er lat). Du har iallefall valget mellom diatonisk og kromatisk.

Diatonisk lar deg bende toner og egner seg godt for illsinte bluessoloer. Kromatiske har en knapp så du kan "slide" opp et halvt trinn. Du kan også bende til en viss grad, men det er for det meste ned i pitch og da gjerne et kvart trinn.

Var på RIFF i byen i dag og kjøpte et Hohner kromatisk i C med tolv hull, og jeg er veldig fornøyd. Har lyst å lære meg litt linjer fra Gregoire Maret (nytt medlem i Pat Metheny Group), og han spiller på kromatisk. Men det anbefales visst med diatonisk munnspill i C når man begynner.

Her har du noen konkrete anbefalinger:

http://www.harmonicalessons.com/beginner_which.html

Link to comment
Share on other sites

Det som er teken da, er at munnspill i og for seg er et bluesinstrument.

Når du skal begynne å spille munnspill, så kjøper du deg et vanlig (diatonisk) et, da gjerne i c-dur, på musikksjappa der du bor. Du bør gi rundt 250++ for det, for at det skal være noe kvalitet.

Først må du lære hvorda du skal holde munnspillet. Se på en film med en som spiller, så ser du det.. Du skal på en måte ha munnspillets topp liggende under venstrehånds peke- og langefinger. Klumpen du da får med munnspillet og venstrehånda di, legger du da inn i høyre hånd :P

Så kommer læringa med hvordan du skal spille. Det viktigste er at du i førstningen bare spiller og koser deg. Så må du begynne å øve på å spille "single"hull, altså at du klarer å spille på bare ett hull av gangen. Og ja, du bør klare det med full kontroll hele veien, slik at du kan bytte hull, "slide" etc. og hele tiden vite hvor du er på munnspillet, før du sier du "kan" det. Etter dette kan du begynne å øve på bends, som gjør at du kan dra en tone, enten en halv tone ned, eller en halv tone opp. Dette er det forskjellige måter og gjøre på, men du kan lese det et eller annet sted.

Så er det bare å kose seg og spille masse, og planke låter/melodier.

Er ihvertfall på det nivået jeg har kommet, så jeg kan ikke "guide" noe lengre foreløpig.

Men det duger.

Preikes..

Sjill

Mikke er kul

Mikke har prøve i morgen

I musikk orientering

Han kan ingen ting

Jeez, det kommer til å gå dårlig

Forresten savner jeg de gamle smiliene.. B)

Link to comment
Share on other sites

Hei:)

E trur e kan hjelpe deg litt med ditta emne her kanskje:) E har nemlig ganske nylig annskaffa meg ett munnspill. Og det e heilt utruli kjekt å spille på... :D Viss du har litt musikkerfaring og litt gehør kan du faktisk lære å spille munnspill veldi fort:) Det første munnspillet e kjøpte va ett heilt enkelt munnspill i e-dur med doble hull. Det kostet faktisk meg berre 160 kr men fungera veldi bra... Dei fleste munnspillbøke som e å få kjøpt er laga for munnspill i c-dur.. Så viss du skal tenke slik kan d kanskje vær lurt å kjøpe seg ett i c-dur.. Men d går fint å følge bøkene i en anna dur... D pleie som vanli å stå bak i boka korleis du gjer om durane.. I seinare tid har e annskaffa me en såkalt bluesharp.. Men e vill annbefale å kjøpe ett sån munnspill som e kjøpte først.. Ett så kalt tremolo munnspill.. Det e enklare å spille på og det kjem en fin og fyldig lyd ut... Du kan lære meir om munnspill her på den sida her: http://en.wikipedia.org/wiki/Harmonica

Spør meg gjerne viss d e andre ting du lure på på aaredalen@hotmail.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.