Web Analytics
Jump to content

Tips til valg av min første elgitar?


Oscillo
 Share

Recommended Posts

Heisann! Etter å ha spillt i litt over to år på en Simon&Patrick akkustisk gitar begynner nå behovet for å bevege seg inn i den elektriske verden å melde seg.

Jeg har i utgangspunktet ikke så veldig peiling på forskjellige ting som single coils, humbuckere, tremolo, vibarm, strengelås etc. Etter å ha prøvd noen forskjellige gitarer på riff og tre45 i Trondheim har jeg imidlertid kommet fram til at jeg trives godt med humbucker-lyden. Selve formen på gitaren har ikke så mye å si, men det er en fordel at det går an å sitte med den i fanget å spille. Prisklassen vil ligge på rundt 5-6 tusen. Forsterker kommer jeg beklageligvis til å sette i andre rekke, da vi har noen naboer i leiligheten under som er allergiske mot støy. (Dersom noen vet om en el.forsterker som også duger litt som akkustisk forsterker tar jeg gjerne imot tips.)

Musikktypen jeg spiller strekker seg fra heavy metal og grunge til rock og visesang, og toucher også såvidt innom blues. Det er heller ingen ulempe dersom gitaren duger til solospilling.

Dersom noen har noen tips som passer med beskrivelsen over tar jeg de gjerne imot. Brukte gitarer i Trondheimsområdet er også av interesse.

Link to comment
Share on other sites

Når det gjelder forsterker er det _ikke_ slik at det å bruke litt penger på forsterkeren betyr at den må spille så ****** høyt! Jeg anbefaler deg å bruke litt på forsterker, slik at du kan få en lyd du er fornøyd med. En god forsterker kan få en middelmådig gitar til å høres ganske bra ut, men en dårlig forsterker får en feinschmeckergitar til å høres elendig ut...

Link to comment
Share on other sites

Når det gjelder forsterker er det _ikke_ slik at det å bruke litt penger på forsterkeren betyr at den må spille så ****** høyt! Jeg anbefaler deg å bruke litt på forsterker, slik at du kan få en lyd du er fornøyd med. En god forsterker kan få en middelmådig gitar til å høres ganske bra ut, men en dårlig forsterker får en feinschmeckergitar til å høres elendig ut...

Er selvfølgelig helt enig med deg i det. Problemet er at jeg har ikke mer enn 6-7 tusen til rådighet. Har spilt såpass lenge nå at jeg ser at kvalitet koster, og gidder derfor ikke å kjøpe en veldig billig gitar. Men hvis valget står mellom å kjøpe en billig gitar og en dyr forsterker eller vice versa tror jeg at jeg foretrekker å vente med den dyre forsterkeren... ;) Da blir det viktigere for meg å finne en lettspilt gitar. Nå skal det også nevnes at jeg går med planer om å bygge en forsterker selv på skolen da vi har eget elektronikkverksted til rådighet.

Link to comment
Share on other sites

Vil anbefale deg å se litt på SE-serien til PRS. Har selv en Tremonti SE og er veldig fornøyd. Mange her som anbefaler Ibanez-gitarer i denne prisklassen, men jeg har aldri prøvd dem så jeg vet ikke åssen de er i forhold. Tremonti SE ligger vel på rundt 6500,- (hvis de fortsatt blir solgt i Norge). Santana er litt dyrere, også har det kommet en ny type som jeg mener heter Billy Martin.

Det var forresten de på tre45 i Trondheim som anbefalte meg PRS, så hvis du har vært der har du sikkert prøvd noen av de...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.