Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Gitar hals


gitarandreas

Anbefalte innlegg

Kommer ene og alene an på produsent av hals og gitar!!

I utgangspunktet, NEI. Dersom halsen blir "et bånd lengre" uten at båndene blir tilpassa den nye, rare skalaen som bare kommer til å eksistere på din gitar, så kommer du til å ha ødelagt et instrument på en unødvendig vanskelig måte!

Dersom det lages halser som har "hakk" som går ut og over det hakket som halsen er montert i, og et bånd nedover uten at det gjør noe med lengda oppover så skal det gå, men halser er egentlig sånt som man ikke gidder bry seg med før man skal ha custombygg eller har et klenodium man skal restaurere! En skikkelig hals koster minst like mye som en billig gitar og da burde du heller spart penga og venta litt og kjøpt deg ei skikkelig øks litt senere.

Dersom du HAR en hals som PASSER til overs, og du kjenner folk som kan sette opp gitarer om du ikke kan selv, så er det jo bare å slå til..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om det ikke er en strat? Ikke sikkert det er like enkelt å komme over en hals i som passer og som har et ekstra bånd? Kan forsåvidt hende alt det der er standarisert for det meste, men det vet jeg ingenting om og skal ikke påstå noe annet heller, bare råde om forsiktighet fram til man får vite :P

Dersom det er en fender eller en squier så er det vel rett fram!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ser ikke problemet. Ta strat for eksempel, noen har 21 bånd, andre har 22.. men kroppen er jo kliss lik uansett antall bånd.

Problemet oppstår fordi avstanden mellom bridgen og 12. bånd skal være lik avstanden fra nøtta (nut) til 12. bånd. Setter du på en hals som har 22 bånd i stedet for 21 bånd vil jo halsen naturlig nok være noe lengre. Med litt måling vil man da for se at avstanden fra bridgen til 12. bånd ikke er den samme som fra nøtta til 12. bånd.

Etter litt tenking har jeg komm frem til at denne forskjellen skal være mulig å utjevne på bridgen. (Sett at det er et typisk Fender bridgesystem vi snakker om)

Det er jo bare å prøve. Hvis halsen og dens skruehull passer i kroppen så slipper du å modifisere "krybba" til halsen, og du står fritt til å bytte tilbake til orginal hals.

M

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.