Web Analytics
Jump to content

Gitar hals


gitarandreas
 Share

Recommended Posts

Kommer ene og alene an på produsent av hals og gitar!!

I utgangspunktet, NEI. Dersom halsen blir "et bånd lengre" uten at båndene blir tilpassa den nye, rare skalaen som bare kommer til å eksistere på din gitar, så kommer du til å ha ødelagt et instrument på en unødvendig vanskelig måte!

Dersom det lages halser som har "hakk" som går ut og over det hakket som halsen er montert i, og et bånd nedover uten at det gjør noe med lengda oppover så skal det gå, men halser er egentlig sånt som man ikke gidder bry seg med før man skal ha custombygg eller har et klenodium man skal restaurere! En skikkelig hals koster minst like mye som en billig gitar og da burde du heller spart penga og venta litt og kjøpt deg ei skikkelig øks litt senere.

Dersom du HAR en hals som PASSER til overs, og du kjenner folk som kan sette opp gitarer om du ikke kan selv, så er det jo bare å slå til..

Link to comment
Share on other sites

Om det ikke er en strat? Ikke sikkert det er like enkelt å komme over en hals i som passer og som har et ekstra bånd? Kan forsåvidt hende alt det der er standarisert for det meste, men det vet jeg ingenting om og skal ikke påstå noe annet heller, bare råde om forsiktighet fram til man får vite :P

Dersom det er en fender eller en squier så er det vel rett fram!

Link to comment
Share on other sites

Jeg ser ikke problemet. Ta strat for eksempel, noen har 21 bånd, andre har 22.. men kroppen er jo kliss lik uansett antall bånd.

Problemet oppstår fordi avstanden mellom bridgen og 12. bånd skal være lik avstanden fra nøtta (nut) til 12. bånd. Setter du på en hals som har 22 bånd i stedet for 21 bånd vil jo halsen naturlig nok være noe lengre. Med litt måling vil man da for se at avstanden fra bridgen til 12. bånd ikke er den samme som fra nøtta til 12. bånd.

Etter litt tenking har jeg komm frem til at denne forskjellen skal være mulig å utjevne på bridgen. (Sett at det er et typisk Fender bridgesystem vi snakker om)

Det er jo bare å prøve. Hvis halsen og dens skruehull passer i kroppen så slipper du å modifisere "krybba" til halsen, og du står fritt til å bytte tilbake til orginal hals.

M

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.