Web Analytics
Jump to content

Gitar hals


gitarandreas

Recommended Posts

Kommer ene og alene an på produsent av hals og gitar!!

I utgangspunktet, NEI. Dersom halsen blir "et bånd lengre" uten at båndene blir tilpassa den nye, rare skalaen som bare kommer til å eksistere på din gitar, så kommer du til å ha ødelagt et instrument på en unødvendig vanskelig måte!

Dersom det lages halser som har "hakk" som går ut og over det hakket som halsen er montert i, og et bånd nedover uten at det gjør noe med lengda oppover så skal det gå, men halser er egentlig sånt som man ikke gidder bry seg med før man skal ha custombygg eller har et klenodium man skal restaurere! En skikkelig hals koster minst like mye som en billig gitar og da burde du heller spart penga og venta litt og kjøpt deg ei skikkelig øks litt senere.

Dersom du HAR en hals som PASSER til overs, og du kjenner folk som kan sette opp gitarer om du ikke kan selv, så er det jo bare å slå til..

Link to comment
Share on other sites

Om det ikke er en strat? Ikke sikkert det er like enkelt å komme over en hals i som passer og som har et ekstra bånd? Kan forsåvidt hende alt det der er standarisert for det meste, men det vet jeg ingenting om og skal ikke påstå noe annet heller, bare råde om forsiktighet fram til man får vite :P

Dersom det er en fender eller en squier så er det vel rett fram!

Link to comment
Share on other sites

Jeg ser ikke problemet. Ta strat for eksempel, noen har 21 bånd, andre har 22.. men kroppen er jo kliss lik uansett antall bånd.

Problemet oppstår fordi avstanden mellom bridgen og 12. bånd skal være lik avstanden fra nøtta (nut) til 12. bånd. Setter du på en hals som har 22 bånd i stedet for 21 bånd vil jo halsen naturlig nok være noe lengre. Med litt måling vil man da for se at avstanden fra bridgen til 12. bånd ikke er den samme som fra nøtta til 12. bånd.

Etter litt tenking har jeg komm frem til at denne forskjellen skal være mulig å utjevne på bridgen. (Sett at det er et typisk Fender bridgesystem vi snakker om)

Det er jo bare å prøve. Hvis halsen og dens skruehull passer i kroppen så slipper du å modifisere "krybba" til halsen, og du står fritt til å bytte tilbake til orginal hals.

M

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.