Web Analytics
Jump to content

Hvilken gitar bør jeg kjøpe?


trygve88

Recommended Posts

Jeg har vært rundt og tittet på forskjellige el-gitarer... Jeg har etterhvert kommet frem til et par gitarer jeg kunne tenke meg å kjøpe.. jeg er bare ikke sikker på hvilken jeg skal velge.... jeg har tittet på en Fender Stratocaster (Mexico) og en Ephiphone Les Paul Standard... Jeg har egentlig mest lyst på en Stratocaster, men jeg har hørt at lyden ikke er noe god... jeg har selv prøvd den, men jeg er ingen gitarekspert...

Hvilken gitar bør jeg velge hvis jeg skal kjøpe en av disse? Stratocasteren eller Les Paulen? :?

Link to comment
Share on other sites

Mitt svar er Stratocaster. Lyden i en stratocaster er god men litt "tynnere" enn en Les Paul men bygge kvaliteten på en MIM Strat er sky høy ! Adskillig bedre enn Epi. Både treverk, lakkereing og elektronikk (Pickuper & Potter) er lysår bedre en Korea EPI.

Dessuten har du et bedre basis instrument til modifikasjoner senere !

Link to comment
Share on other sites

Litt mere allsidig også kanskje?

opps den glemt jeg !

Som en fotnote har jeg hatt & gått igjennom en 10-12 Epis i Karrieren min, der en var bra !! En Korina Explorer med utskifta Tuners & EMGS

Alle de MEX Fender gitarene jeg har gått igjennom (Har jobba på gitarsjappe og har hatt noen selv) Har vært helt killer !!

Som regel er det meste elektriske og kropp/Hals (frest ut ihvertfall) USA

Link to comment
Share on other sites

Blir det veldig stor forskjell på lyden på straten hvis man setter på en humbucker bakerst på gitaren?

En fyr i en gitarbutikk anbefalte meg å kjøpe en koreansk strat.. Han anbefalte meg å sette på en humbucker.. Grunnen til at han anbefalte meg den koreanske utgaven var at pickupene på den skal være bedre en på den mexikanske utgaven.

Stemmer dette?

Er en koreansk strat bra?, eller bør jeg kjøpe en mexico utgave..

Link to comment
Share on other sites

Ja jap strattene er gode men de har blitt myte omspennte . Jeg ville holdt meg til mex strattene da jeg synte bygge kvaliteten er bedre både på tre & elektriske deler.

Prøv Classic´50, Classic´60 & Classic´70 Og se hva du liker best.

så sparer du evt litt penger kjøper deg en Seymour Duncan JB JR (59´JR , Lill Demon Hot rail etc) som passer rett i stratten din uten noen fix faxerier så har du en killer gitar.

Du kan jo åsså snuse på mex Fat Strats & Std strats men jeg syntes Vintage serien tilMex strattene er helt utrolig ! Jeg har brukt en Classic 70`s strat like mye som jeg brukte de andre strattene jeg hadde da ( en 73´---en 74´---og --- en 70´Strat alle orginale!)

Link to comment
Share on other sites

En Fender Classic er en kopi av de gamle klassiske Fender modellene som var i de gitte ti år (altså 1950-1960-1970) Bakdelene med disse gitarene er at de har litt mindre bånd, dvs at du må bruke litt mere kraft når du trykker ned strengen.

Standard strattene til Mexico prod har det som kalles medium bånd og litt bredere hals som er litt lettere spille på (du vil egentlig ikke merke noen forskjell eter som disse giatrene er like )

Personlig syntes jeg de har lagt ned litt mere flid i classic serien. Og du kan lett oppgradere (egentlig alle ) med for eksempel Seymour Duncan Humbuckere (Dette er en fabrikant som alger veldig mange forskjellige mikrofoner, deriblandt noen som ser ut som single coils, altså har samme størrelse). Seymour Duncan har en Humbucker modell som heter JB JR som passer rett inn der du har den bakerste singlecoil miken (Nærmest stolen )De er bare å skrua av plekterbrettet, ta ut single coil mikken og sette inn JB JR humbuckeren. Dette krever kun et skru jern & en loddebolt......

JB JR mikken er en utrolig bra humbucker som Blandt annet Dave Murray i Iron Maiden bruker, han bruker også vinatge bånd bye the way....

Og vips da har du en skikkelig killer gitar...

vintagegitar.no kan sikkert skaffe deg en JB JR under norsk listepris

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.