Web Analytics
Jump to content

Hvilken gitar bør jeg kjøpe?


trygve88
 Share

Recommended Posts

Jeg har vært rundt og tittet på forskjellige el-gitarer... Jeg har etterhvert kommet frem til et par gitarer jeg kunne tenke meg å kjøpe.. jeg er bare ikke sikker på hvilken jeg skal velge.... jeg har tittet på en Fender Stratocaster (Mexico) og en Ephiphone Les Paul Standard... Jeg har egentlig mest lyst på en Stratocaster, men jeg har hørt at lyden ikke er noe god... jeg har selv prøvd den, men jeg er ingen gitarekspert...

Hvilken gitar bør jeg velge hvis jeg skal kjøpe en av disse? Stratocasteren eller Les Paulen? :?

Link to comment
Share on other sites

Mitt svar er Stratocaster. Lyden i en stratocaster er god men litt "tynnere" enn en Les Paul men bygge kvaliteten på en MIM Strat er sky høy ! Adskillig bedre enn Epi. Både treverk, lakkereing og elektronikk (Pickuper & Potter) er lysår bedre en Korea EPI.

Dessuten har du et bedre basis instrument til modifikasjoner senere !

Link to comment
Share on other sites

Litt mere allsidig også kanskje?

opps den glemt jeg !

Som en fotnote har jeg hatt & gått igjennom en 10-12 Epis i Karrieren min, der en var bra !! En Korina Explorer med utskifta Tuners & EMGS

Alle de MEX Fender gitarene jeg har gått igjennom (Har jobba på gitarsjappe og har hatt noen selv) Har vært helt killer !!

Som regel er det meste elektriske og kropp/Hals (frest ut ihvertfall) USA

Link to comment
Share on other sites

Blir det veldig stor forskjell på lyden på straten hvis man setter på en humbucker bakerst på gitaren?

En fyr i en gitarbutikk anbefalte meg å kjøpe en koreansk strat.. Han anbefalte meg å sette på en humbucker.. Grunnen til at han anbefalte meg den koreanske utgaven var at pickupene på den skal være bedre en på den mexikanske utgaven.

Stemmer dette?

Er en koreansk strat bra?, eller bør jeg kjøpe en mexico utgave..

Link to comment
Share on other sites

Ja jap strattene er gode men de har blitt myte omspennte . Jeg ville holdt meg til mex strattene da jeg synte bygge kvaliteten er bedre både på tre & elektriske deler.

Prøv Classic´50, Classic´60 & Classic´70 Og se hva du liker best.

så sparer du evt litt penger kjøper deg en Seymour Duncan JB JR (59´JR , Lill Demon Hot rail etc) som passer rett i stratten din uten noen fix faxerier så har du en killer gitar.

Du kan jo åsså snuse på mex Fat Strats & Std strats men jeg syntes Vintage serien tilMex strattene er helt utrolig ! Jeg har brukt en Classic 70`s strat like mye som jeg brukte de andre strattene jeg hadde da ( en 73´---en 74´---og --- en 70´Strat alle orginale!)

Link to comment
Share on other sites

En Fender Classic er en kopi av de gamle klassiske Fender modellene som var i de gitte ti år (altså 1950-1960-1970) Bakdelene med disse gitarene er at de har litt mindre bånd, dvs at du må bruke litt mere kraft når du trykker ned strengen.

Standard strattene til Mexico prod har det som kalles medium bånd og litt bredere hals som er litt lettere spille på (du vil egentlig ikke merke noen forskjell eter som disse giatrene er like )

Personlig syntes jeg de har lagt ned litt mere flid i classic serien. Og du kan lett oppgradere (egentlig alle ) med for eksempel Seymour Duncan Humbuckere (Dette er en fabrikant som alger veldig mange forskjellige mikrofoner, deriblandt noen som ser ut som single coils, altså har samme størrelse). Seymour Duncan har en Humbucker modell som heter JB JR som passer rett inn der du har den bakerste singlecoil miken (Nærmest stolen )De er bare å skrua av plekterbrettet, ta ut single coil mikken og sette inn JB JR humbuckeren. Dette krever kun et skru jern & en loddebolt......

JB JR mikken er en utrolig bra humbucker som Blandt annet Dave Murray i Iron Maiden bruker, han bruker også vinatge bånd bye the way....

Og vips da har du en skikkelig killer gitar...

vintagegitar.no kan sikkert skaffe deg en JB JR under norsk listepris

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.