Web Analytics
Jump to content

Katta i sekken?


JarHed
 Share

Recommended Posts

Kjøpte meg en brukt gitar, og fikk nok ikke ekte vare. Tror selger var uvitene om at noe var galt så det er sagt, kjøpt den brukt selv tidligere. Og når det er snakk om 900 kr så kan det ikke være verdt bryet. Kan kanskje være en Spectrum gitar, men har ikke mye å gå på annet en formen på hodet. Står noen tall/bokstaver på kroppen. Har sjekket pick up'er og elektronikk , lite info. Kan det være at noen har byttet hals og satt på kopi av orginale dekaler.  Halsen ser ut til å kunne være produsert i 2003. Noen som kjenner til noe av dette? Kjøpt med uvitenhet om detaljer, så lært en del nå. Mvh Jarle Heddeland

20220219_174959-02.jpeg

20220218_120051-02_copy_759x2016.jpeg

20220218_111912-02_copy_695x1317.jpeg

20220219_175121-01-01_copy_882x792.jpeg

20220220_150545_copy_1512x2016.jpg

Link to comment
Share on other sites

Samme jeg har lurt på, hvorfor fake en Squier. Eneste nr jeg finner er der halsen er festet til kroppen. Prøvd å tyde de og tatt ett søk på nett. Fått ett delvis treff på at det kan være en Squier produsert i Korea men at før 93 er ikke info sikker. Men gitaren fungerer fint, og grei lyd. Og forrige eier opplyser at han også har en ekte Fender, og at de lyder nokså likt. Jeg har ingenting å sammenligne med, bortsett fra en Stagg. Og den virker dau i forhold. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes den virker god å spille på. Men jeg har egentlig ikke erfaring, kjøpt den for å prøve å lære å spille. Har kun nevnte Stagg strat å sammenligne med, og denne fake Squieren virker bedre å spille på. Halsen er rett og slett bedre å holde rundt. Har allerede funnet ut av det med ebay og klistermerker. Kan bare ikke skjønne tegninga, en Squire er jo ikke noen kostbar gitar. Så begrenset hva du får ut av det.Og uansett så kan det jo bli ett prosjekt ut av det. Gøy å prøve det også 🙂 

Link to comment
Share on other sites

Plekterbrettet er enlags. Og hodet er feil. Så jeg gikk på en liten smell med denne, men det får jeg ta på min kappe. Og sette meg bedre inn i produktet jeg ønsker å kjøpe neste gang. Så får jeg se hva jeg gjør, beholder den, eller prøver å få noen hundrelapper tilbake. Skal ihvertfall si det som det er ved evt forsøk på salg

Link to comment
Share on other sites

Det er nok penger å tjene på å fake billiggitarer også. Fake Epiphone er heller ikke ukjent. Fordelen med å kopiere i et billigere segment kan jo være at kundegruppen kanskje ikke sjekker like nøye da de gjerne ikke har den samme erfaringen.

Det er også dyrere og mer tidkrevende å lage en overbevisende fake Gibson f.eks. I hvert fall hvis målet er å selge til tilnærmet Gibson-pris. Den kundegruppa er nok potensielt mer nøye på å sjekke originalitet.

Som flere nevner her er headstock helt tydelig feil. Den skal være mye mer avrundet med en større ”sving” mot enden av headstock.

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

Godt poeng, og det virket jo. Jeg sjekket ikke nøye nok. Headstock ligner veldig på den som er på Spectrum strat gitarer som ble solgt på Walmart for 100 dollar. Dette vil jeg nok aldri finne ut av, men hva slags gitar er det egentlig? Er som en fant i fra hver bygd. Jan Tore nevnte en-lags 8 hulls plekterbrett. Men 8 hulls plekterbrett har tydeligvis vært brukt av Fender en gang. Ihvertfall så finner en bilder på nett av Stratocaster 1955 model med det. Og Aria bruker det på sin Strat kopi. Så både feil og riktig på en gang🥴

Link to comment
Share on other sites

7 timer siden, DJGitar skrev:

Synes headstocken ligner på en Fazely Stratocaster (Fazely FST118BK)

images.jfif 6 kB · 10 downloads

Jepp, og heller ikke så ulikt Roger Sadowskys headstock (som jeg selv har kopiert skamløst...)

Er det en Sadowsky ville nok prisen sett en smule annerledes ut...

Og hvorfor klistre på en Squire (tulla!) decal?

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror at det er en Squire kropp, og at det er satt på en tredjeparts hals. Svømmebasseng utskjæring, og kjenner igjen de tykke kablene på bildet av pot'ene. Eneste forskjell er at kablene i min er grå. Men er så mange variasjoner på utforming av kroppen at det ikke er lett. Tenker da på feste til gitarrem f.eks, noen peker inn mot halsen men andre rett bakover. Kroppen på min er i heltre, ikke laminat. Og den er nummerert på den, fant noe lignende på en Affinity kropp. Se bilde. Siden halsen ikke er orginal er det ikke mye annen info å finne. 

IMG_4484_grande-01.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Dette er veldig usikkert. Prøvd å tyde nr som står på gitarkroppen til min gitar. Ser ut som 130328 eller 130828, er ett skruehull som gjør det vanskelig. Står også en S på kroppen. Søker opp dette på nettet, og får følgende opplysninger(bilde). Samme med begge alternativene. Siste alternativ er neppe aktuelt hvis halsen er fra 2003. Men som sagt, usikkert

Screenshot_20220221-132259_Chrome.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Siste aktive tråder

    • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
    • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
    • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
    • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
    • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • http://www.BILDELERstore.co.no

  • Støtt driften av GitarNorge


  • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.