Web Analytics
Jump to content

Mono til stereo


Recommended Posts

Yoyo peepz!

har egentlig nok et spørsmål, jeg=P

jeg har tatt opp et spor i Cubase med gitaren min, og mikser på headsett til jeg får kjøpt meg monitorer.

men over til saken:

Jeg har tatt opp monospor, for har kun jackkabel som gir mono og sånn!

men hvordan får jeg det til stereo, eller bare midtstiller det på kanalene. Husker jeg fikk det til i Pro tools på skolen, men får det ikke til i Cubase :cry:

forslag noen?

Link to comment
Share on other sites

Sikkert fordi han vil ha lyd i begge høytalere?

Du plugger en jack i dataen og tar opp med et stereospor og får lyd bare i ene høytaleren?

Jeg fikser det med å flytte klippet over på et monospor.

Da får du samme lyd i begge høytalere.

Link to comment
Share on other sites

du får jo lyd i begge høytalerne selv om du tar opp i mono.. uansett om du lager to monospor, og kjører samme sporet i begge, og panner det ene til venstre, og det andre til høyre, er det fortsatt mono..

Det blir ikke stereo, før det er forskjell på det som skjer i den ene høytaleren i forhold til den andre..

Link to comment
Share on other sites

Jeg tar opp kun med 1 jack ja, så det blir mono.

Jeg var kun interresert i lyd i begge høyttalerene!

Nå kan jeg panorere og slikt.. fikk ikke det til, men spurte egentlig om feil ting, men fikk rett svar..=P

fikk ikke til panning, men det går bra nå=)

Link to comment
Share on other sites

du får jo lyd i begge høytalerne selv om du tar opp i mono.. uansett om du lager to monospor' date=' og kjører samme sporet i begge, og panner det ene til venstre, og det andre til høyre, er det fortsatt mono..

Det blir ikke stereo, før det er forskjell på det som skjer i den ene høytaleren i forhold til den andre..[/quote']

Poenget her er at han brukte et stereospor for å ta opp, men hadde bare en jack inn, slik at det bare kom lyd på ene siden.

Link to comment
Share on other sites

jeg veit ikke helt om det er vits å si det, men spill inn det du skal to ganger og legg det ene sporet til venstre og den andre innspillinga til høyre, blir deilig stereo lyd på gitar spor iallefall.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
En annen kul greie man kan gjøre, er å legge et spor til hver side og ta for eksempel det til venstre og forsinke det bittelitt.  Får litt fetere lyd, da.

ja det går en om det blir ett dårligere resultat en å spille inn to spor.. dette er vel heller latmannsmåten og man kommer ikke langt med latmannsmåter :wink: .

Link to comment
Share on other sites

Under sporinnstillingene velger du Stereo in -> Left.

Obs! Vikig at det er monospor, ellers skjønner jeg at du sliter. Hvis du absolutt skal ha det i stereospor kan du heller sende monotracket videre

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
  • Her var det jo overveldende mye respons  Uansett, jeg tenker jeg ender opp med MusicNomad Guitar One og mikrofiber til gitarkroppen, og satser på at det holder i første omgang. Så får man heller se senere, kanskje det ikke trengs mer enn det Så har jeg tre forskjellige rengjøringsartikler til gripebrettet, blir vel å teste D'Addario (Planet Waves?) Lemon Oil snart. Dette skal bli veldig interessant, har aldri prøvd å skikkelig rengjøre et rosewood fretboard før
  • Hei, jeg har nylig oppdaget PRS. Startet dette eventyret med en SE Standard 24 (fra 2018, tror jeg det er), som, imo, er en grei gitar. Det blir nok flere PRS etterhvert Kan også opplyse om at jeg har solgt alle Ibanezene jeg hadde, så jeg er vel muligens ikke noen IbanezFanatic nå.. Uansett, generelt når det gjelder rengjøring så kan det vel holde med å tørke av med en (fuktig?) mikrofiberklut, men har noen noe tips til hva man kan polere med? For å få bort riper og swirls. Skjønner forskjellige PRS har forskjellig finish men noen som har noen generelle råd? Og kan man bruke vanlig carnauba bilvoks (evt hybridvoks) på gitaren? Eller er det noe man skal holde langt borte? Ja, jeg vet det finnes et PRS rengjøringssett.. Og ja, jeg vet hvordan man bruker Google 👍
  • Det er dog vanlig Studio med gloss lakk og humbuckere. Usikker på hva p90s og faded finish har å si.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.