Web Analytics
Jump to content

NGD LOEF OO


gitarleik

Recommended Posts

Jeg har i en lengre periode sett etter en "sofagitar" av høy kvalitet. Jeg var mest interessert i en gitar med kortere skala, 12-frets og rundt 45mm ved nøtten. Siden jeg ser mest på gitarer fra luthiers og mindre fabrikanter, er det sjeldent jeg finner noe jeg kan ta meg råd til. En fin ting med å bestille fra eksempelvis Finland er jo at man slipper å betale utenlandsk mva i tilleg til norsk mva. Olav Löf har bygget gitarer siden år 1978, og hans gitarer brukes eksempelvis av eminente Martin Tallstrom(finnes en rekke klipp av han på youtube hvor han bruker Loef Big Parlor, Baritone og en OM/D). Han bygger stort sett på bestilling fra kunder, men han har av og til tilgjengelig noen gitarer tilgjengelig(som i dette tilfelle). Link: https://www.loefguitars.fi/

 Gitaren har enkelte interessante spesifikasjoner. 

- Halsfeste møter kroppen ved 13-bånd og skalalengden er 630mm(han bygger de fleste slik). Dette er fin løsning om man ønsker å få broen mer i sentrum(som gjør at enkelte søker 12-frets gitarer), men samtidig får man et ekstra bånd tilgjengelig. 

- Zerofret som han ser ut til å benytte på brorparten av sine gitarer. Ganske uvanlig, men gjør det vertfall veldig enkelt å frette på første bånd. 

- "All mahogany". Kanskje best kjent gjennom Martin 15 serien. Jeg har tidligere eid en Martin 00015m og en 00DB Jeff Tweedy, denne minner definitivt mer om sistnevnte. 

Veldig fornøyd så langt. Ekstremt spillbar(kanskje mer en noe annet jeg har prøvd). Veldig lav action, men ingen klirr selv når man drar litt på. Komfortabel størrelse og allsidig for mitt bruk. Låter varmt og åpent. I en ideel verden skulle jeg kanskje ønske mer lyd mot meg, og at ikke alt gikk "rett fram". Dette er vell dog å forvente av mindre gitarer. Årets julegave til meg selv er vertfall i boks!

Legger ved bildene han har av gitaren på sin hjemmeside(mye finere enn jeg klarer å ta selv uansett).

gitar.jpg

loef2.jpg

Edited by gitarleik
 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, ebbe said:

Nydelig. Virker som et vel overveid kjøp - noe som ikke er veldig vanlig her i gården.

Hehe, jeg prøver gjøre et grundig research(i den grad det er mulig). Det innebærer ein del risiko siden man det er vanskelig å få prøvd gitarer av små merker. Faren er jo at man ender om med en god gitar som er "feil". Mange byggere har jo gjerne sin egen signaturlyd, og prøver ikke nødvendigvis å kopiere prewargitarer. Man regner med at håndverket, spillbarhet er på stell. I tillegg kan man regne med en responsiv gitar. Har så langt truffet veldig bra på to gitarer, og har en som på noen områder ikke helt var verdt det.

Edited by gitarleik
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.