Web Analytics
Jump to content

Hvorfor har noen gitarer så høy bridge?


WizendraW
 Share

Recommended Posts

Heisann.

Jeg har gått litt rundt og kikka på forskjellige gitarer i det siste, bl.a. les paul, epiphone sg og epiphone exp og ltd exp.

Erfaringen med samtlige er at bridgen står altfor høyt over kroppen!

Jeg er vant til å spille på straten min, der bridgen praktisk talt er klint nedi kroppen i forhold til disse, og jeg klarer simpelthen ikke å føle meg komfortabel med dem.

Har jeg feil spilleteknikk? Jeg legger hånda inntil kroppen rett over strengene når jeg spiller, og det er dette som skaper problemene. Bør jeg legge om hele spillinga, eller skal jeg se etter en annen gitarkonstruksjon? Har noen i så fall forslag? (Edit: Jeg ser fortrinnsvis etter noe med humbuckere, og strats er liksom ikke akkurat oppskriften på humbuckere)

Takknemlig for svar =)

Link to comment
Share on other sites

Grunnen til at Tune-O-Matic-broen står så høyt over gitaren er at halsen på gitarene som bruker det ligger i en vinkel (husker ikke akkurat hvor stor vinkelen er). Derfor må broen stå litt opp over kroppen for at strengene skal ligge jevnt langs gripebrettet.

Spiller som regel på strat jeg også og har litt det samme problemet når jeg spiller på Les Pauler. Må finne en eller annen som vanligvis spiller Les Paul og se litt på teknikken hans/hennes, tror jeg.

Link to comment
Share on other sites

Har jeg feil spilleteknikk? Jeg legger hånda inntil kroppen rett over strengene når jeg spiller, og det er dette som skaper problemene.

Med den spillestilen du beskriver høres det ut som en overgang til andre gitarer vil være vanskelig. Jeg har lekt meg litt med noen jazzgitarer i det siste, og merker ikke stort til forskjell fra mine egne super-strater. Høyre håndbak hviler eller ligger rett over vib.settet, og det eneste som da er forskjellig fra meg er vinklene på armen.

Teknikken din høres litt sær ut. Bruker du bare fingrene for å nå de lavere strengene, og hvordan demper du strengene med høyrehånda?

Link to comment
Share on other sites

Teknikken din høres litt sær ut. Bruker du bare fingrene for å nå de lavere strengene, og hvordan demper du strengene med høyrehånda?

Måtte sjekke nøyaktig hva jeg faktisk gjør nå, og det var visst litt annerledes enn det jeg skrev. Jeg hviler hånda på strengene, helt ned til strengen under den jeg spiller på. Skal jeg spille akkorder så holder jeg hånda i lufta. Men selv om jeg hviler hånda på strengene så er jeg avhengig av å legge litt av den på kroppen for å få den stødig, og da er vi tilbake til start.

Link to comment
Share on other sites

Jeg legger hånda PÅ stolen (bridge) for støtte.. Funker fett og alle strengene er lett tilgjengelige, og jeg får dempet strenger som ikke skal ringe..

Samme med meg.

Det gjør jeg også, får et problem med stødigheten hvis jeg spiller annerledes (med plekter vel og merke..)

Link to comment
Share on other sites

(Edit: Jeg ser fortrinnsvis etter noe med humbuckere' date=' og strats er liksom ikke akkurat oppskriften på humbuckere)[/quote']

Du får tak i Strater med humbuckere og ;) så det er jo en alternativ. Men om du har tenkt på å spille med LP så må du nok bare venne deg til å spille på de. Jeg starta med å spille på en gitar med floyd-rose og den har bridgen ganske lavt nede, men jeg lærte å spille med hånda på bridgen så da jeg fikk min første LP var det ikke noe problem. Syntes det var deilig å spille på den forresten :)

Link to comment
Share on other sites

Beveger folka bare håndleddene? Lettere å spille fort hvis bevegelsene kommer fra albueleddet (tenker på solospill)... altså ha det meste av underarmen i tomme lufta, noen centimeters fra gitaren.

Link to comment
Share on other sites

Beveger folka bare håndleddene? Lettere å spille fort hvis bevegelsene kommer fra albueleddet (tenker på solospill)...

Det er kanskje slik i din verden, men i min verden ligger omtrent all plekterbevegelse i håndleddet, og forskyvning mellom strenger ligger i albuen. Albuen brukes mest til komp-spill, hvor det er behov for mer bevegelse. Jeg har aldri opplevd at albuen min oppnår noe høyere hastighet enn de små bevegelsene jeg kan få til i håndleddet.

Link to comment
Share on other sites

Når vi først var inne på hvordan man holder hånden:

når dere spiller med plekter, støtter dere hånden med 2 eller 3 fingre under strengene?

Jeg "bretter" alle fingrene inn og holder hånden nesten som en knytteneve med plekteret mellom tommelen og siden av pekefingeren

Ingen jeg kjenner som spiller gitar spiller slik tror jeg, er jeg "unormal" :shock:

Link to comment
Share on other sites

Når vi først var inne på hvordan man holder hånden:

når dere spiller med plekter, støtter dere hånden med 2 eller 3 fingre under strengene?

Det varierer. Jeg holder plekteret med tommel og pekefinger. Spiller jeg konsentrerte løp pleier jeg, helt ubevisst, å strekke ut de tre resterende fingrene. Ved vanlig komp gjør jeg det ikke, og ihvertfall ikke når jeg kombinerer plekter med fingerspill. Jeg demper nok en hel del med de fingrene jeg ikke bruker, samt yttersiden av håndbaken, avhengig av hva jeg spiller og hvordan.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
  • Gitarsynthen har nok bare blitt hjemmebrukt, og ser ny ut. Det har seg nå slik at elektronikk "står seg i hjel", altså, det kan slutte å virke selv om det bare har kost seg i esken sin og ikke blitt brukt.  Jeg har ikke testet denne på lenge, og derfor skrev jeg det slik.  Den blir selvsagt testet før jeg evt. forlanger penger for den. Pris? Hva vil du betale? En ny koster 9500, men den er verdt det du vil betale for den. Du trenger en hexpickup på gitaren din for å bruke den, og jeg ønsker å selge dette som en pakke.. Det å montere en GR55 slik at den virker, er et herk og en tålmodighetsprøve. Mitt tips er å kjøpe en gitar som pickupen er ferdig montert på, eller en Fender Roland G5. Den koster 10 000.. Send meg en PM, så sjekker jeg gitar, sustainerfunksjon, pickup, og det hele.  Halv pris er en grei tommelfingerregel på brukt musikkutstyr
  • Vær forsiktig, det er avhengighetsskapende å skifte pickups 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.