Web Analytics
Jump to content

Hvorfor har noen gitarer så høy bridge?


WizendraW

Recommended Posts

Heisann.

Jeg har gått litt rundt og kikka på forskjellige gitarer i det siste, bl.a. les paul, epiphone sg og epiphone exp og ltd exp.

Erfaringen med samtlige er at bridgen står altfor høyt over kroppen!

Jeg er vant til å spille på straten min, der bridgen praktisk talt er klint nedi kroppen i forhold til disse, og jeg klarer simpelthen ikke å føle meg komfortabel med dem.

Har jeg feil spilleteknikk? Jeg legger hånda inntil kroppen rett over strengene når jeg spiller, og det er dette som skaper problemene. Bør jeg legge om hele spillinga, eller skal jeg se etter en annen gitarkonstruksjon? Har noen i så fall forslag? (Edit: Jeg ser fortrinnsvis etter noe med humbuckere, og strats er liksom ikke akkurat oppskriften på humbuckere)

Takknemlig for svar =)

Link to comment
Share on other sites

Grunnen til at Tune-O-Matic-broen står så høyt over gitaren er at halsen på gitarene som bruker det ligger i en vinkel (husker ikke akkurat hvor stor vinkelen er). Derfor må broen stå litt opp over kroppen for at strengene skal ligge jevnt langs gripebrettet.

Spiller som regel på strat jeg også og har litt det samme problemet når jeg spiller på Les Pauler. Må finne en eller annen som vanligvis spiller Les Paul og se litt på teknikken hans/hennes, tror jeg.

Link to comment
Share on other sites

Har jeg feil spilleteknikk? Jeg legger hånda inntil kroppen rett over strengene når jeg spiller, og det er dette som skaper problemene.

Med den spillestilen du beskriver høres det ut som en overgang til andre gitarer vil være vanskelig. Jeg har lekt meg litt med noen jazzgitarer i det siste, og merker ikke stort til forskjell fra mine egne super-strater. Høyre håndbak hviler eller ligger rett over vib.settet, og det eneste som da er forskjellig fra meg er vinklene på armen.

Teknikken din høres litt sær ut. Bruker du bare fingrene for å nå de lavere strengene, og hvordan demper du strengene med høyrehånda?

Link to comment
Share on other sites

Teknikken din høres litt sær ut. Bruker du bare fingrene for å nå de lavere strengene, og hvordan demper du strengene med høyrehånda?

Måtte sjekke nøyaktig hva jeg faktisk gjør nå, og det var visst litt annerledes enn det jeg skrev. Jeg hviler hånda på strengene, helt ned til strengen under den jeg spiller på. Skal jeg spille akkorder så holder jeg hånda i lufta. Men selv om jeg hviler hånda på strengene så er jeg avhengig av å legge litt av den på kroppen for å få den stødig, og da er vi tilbake til start.

Link to comment
Share on other sites

Jeg legger hånda PÅ stolen (bridge) for støtte.. Funker fett og alle strengene er lett tilgjengelige, og jeg får dempet strenger som ikke skal ringe..

Samme med meg.

Det gjør jeg også, får et problem med stødigheten hvis jeg spiller annerledes (med plekter vel og merke..)

Link to comment
Share on other sites

(Edit: Jeg ser fortrinnsvis etter noe med humbuckere' date=' og strats er liksom ikke akkurat oppskriften på humbuckere)[/quote']

Du får tak i Strater med humbuckere og ;) så det er jo en alternativ. Men om du har tenkt på å spille med LP så må du nok bare venne deg til å spille på de. Jeg starta med å spille på en gitar med floyd-rose og den har bridgen ganske lavt nede, men jeg lærte å spille med hånda på bridgen så da jeg fikk min første LP var det ikke noe problem. Syntes det var deilig å spille på den forresten :)

Link to comment
Share on other sites

Beveger folka bare håndleddene? Lettere å spille fort hvis bevegelsene kommer fra albueleddet (tenker på solospill)... altså ha det meste av underarmen i tomme lufta, noen centimeters fra gitaren.

Link to comment
Share on other sites

Beveger folka bare håndleddene? Lettere å spille fort hvis bevegelsene kommer fra albueleddet (tenker på solospill)...

Det er kanskje slik i din verden, men i min verden ligger omtrent all plekterbevegelse i håndleddet, og forskyvning mellom strenger ligger i albuen. Albuen brukes mest til komp-spill, hvor det er behov for mer bevegelse. Jeg har aldri opplevd at albuen min oppnår noe høyere hastighet enn de små bevegelsene jeg kan få til i håndleddet.

Link to comment
Share on other sites

Når vi først var inne på hvordan man holder hånden:

når dere spiller med plekter, støtter dere hånden med 2 eller 3 fingre under strengene?

Jeg "bretter" alle fingrene inn og holder hånden nesten som en knytteneve med plekteret mellom tommelen og siden av pekefingeren

Ingen jeg kjenner som spiller gitar spiller slik tror jeg, er jeg "unormal" :shock:

Link to comment
Share on other sites

Når vi først var inne på hvordan man holder hånden:

når dere spiller med plekter, støtter dere hånden med 2 eller 3 fingre under strengene?

Det varierer. Jeg holder plekteret med tommel og pekefinger. Spiller jeg konsentrerte løp pleier jeg, helt ubevisst, å strekke ut de tre resterende fingrene. Ved vanlig komp gjør jeg det ikke, og ihvertfall ikke når jeg kombinerer plekter med fingerspill. Jeg demper nok en hel del med de fingrene jeg ikke bruker, samt yttersiden av håndbaken, avhengig av hva jeg spiller og hvordan.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.