Web Analytics
Jump to content

2x12 kabinett til spesifikk ampkombinasjon


Recommended Posts

jeg har fått tak i en engl e530 preamp og en (tidlig 90-tall, tror jeg) rivera hammer 120 (2x60) røreffektamp. i tillegg har jeg tenkt å sette inn en lexicon mx-200 (kun for reverb, og muligens chorus og delay en sjelden gang) eller lignende i racket, når jeg får somlet meg til å kjøpe et 6U rack.

det jeg lurer på her, er hvilket 2x12 kabinett jeg bør koste på meg, i forhold til forsterkerens kvalitet.

jeg kommer ikke til å kjøre det i stereo i overskuelig framtid, så det er ikke nødvendig med stereokabinett.

utseende er totalt uviktig. byggkvalitet, lyd og holdbarhet er viktig.

jeg spiller stort sett rolig blues med litt knekk, opp til metallica-style soloer. skal i hovedsak brukes med en gibson firebird v. migens en strat, fra tid til annen.

jeg bor i bergen, men skal opp til trondheim en tur i slutten av juli, om noen har gode forslag.

Link to comment
Share on other sites

vet du hvor man får kjøpt et slikt kabinett her i norge (helst bergen)?

tingen er at jeg egentlig ikke vet hva jeg leter etter. den andre ampen er en `74 super reverb, som har 4 10-tommere. så har ikke noe særlig erfaring med 12-tommere. eide en jcm 800 lead med 4x12 en gang i tiden, men det var da jeg bare ville ha mest mulig vreng på alt. da hadde det ikke så mye betydning hvilke elementer som stod i.

den ampen med 12`ere i, som jeg har likt best, er mashall bluesbreaker.

både preampen og effektforsterkeren har forskejllige innstillingsmuligheter, så det skal være mulig å fikse en del på lyden. men det hadde vært fint med noe godt i utgangspunktet.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du har tenkt å bruke litt penger på high end, så ville jeg sett på kabinetter fra Mesa, Orange eller ENGL. De lager hvertfall solide kabinetter.

Selv har jeg et Framus 212 med V30 som jeg er veldig fornøyd med og prisen på disse er jo gjerne 3x billigere. HIttil har jeg ikke hatt behov for å bytte ut Framus. Sjekk brukt eller hos Thoman.de

 

Link to comment
Share on other sites

Den 7.6.2017 at 17.20, Troll skrev:

Hvis du har tenkt å bruke litt penger på high end, så ville jeg sett på kabinetter fra Mesa, Orange eller ENGL. De lager hvertfall solide kabinetter.

Selv har jeg et Framus 212 med V30 som jeg er veldig fornøyd med og prisen på disse er jo gjerne 3x billigere. HIttil har jeg ikke hatt behov for å bytte ut Framus. Sjekk brukt eller hos Thoman.de

 

Jeg solgte mitt Framus og kjøpte Orange istedet. For min del var det verdt mellomlegget(1500kr på bruktmarkdet). Etter å ha hatt Orange i mange år så har jeg oppdaget at det finnes enda bedre kabinetter med V30, men alt i alt så er det en smaksak hva man vil ha lydmessig. 

For trådstarter sin del så må jeg nesten bare anbefale deg å ta den aktuelle riggen og teste ut forskjellige høytalere og deretter forskjellige kabinetter. Det er bare ditt øre som kan avgjøre dette.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Takk for tipset! Har hatt faktisk hatt en sånn en i stolposisjon på en annen Stratocaster, sammen med to SD Alnico II. Den ble nok litt mørk og dyster i klangen for mitt bruk. Ingen tvil om at den sparker fra, men etter min mening på bekostning av reinlyd. Som er det viktigste for meg.  Men FS-1 gjør nå god nytte som stolpickup på en Yamaha-bass jeg har (med Precision-pickup i midtposisjon), det passer den helt ypperlig til, faktisk.
  • Vanskelig å få både i pose og sekk (clean/dirty/distortion) når det gjelder strat bridgepickup.Dette er det nærmeste jeg har kommet hittil:Dimarzio FS-1 (DP110) Den har vært på markedet siden 1974 og koster heller ikke allverden (kr 635 hos Evenstad).Sparker bra denne!    
  • @kristoffereidevikler også pickups. Gjorde i hvert fall. Har fremdeles den omviklede ‘51 p-bass-pickupen i min MIJ ‘51 (begge reissues, altså). 
  • @SteikBacon Står bak Edmire Pickups.
  • er det ikke en her inne som vikler pickuper, da? bør jo kunne få til noe som passer, vil jeg tro. eugen gitar her i bergen ble levert med disse, tror jeg (7,2k): https://www.riograndepickups.com/vintage-tall-boy min strat har van zandt pickups. mange som har kommentert at de liker lyden i den. mener bridgpickupen der ble målt til 7,8k.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.