Web Analytics
Jump to content

Sende sanger inn til miksing/mastering


Recommended Posts

hola!

Noen som vet om noen bra steder man kan sende inn ferdig innspilte prosjekter og få de mikset og mastret til en akseptabel pris?
Vi bruker Garageband så det er jo det beste at de også har tilgang til det så vi bare kan sende hele prosjekt filen.. 
Men er vel ingen proffe som bruker garageband så der blir det jo litt krasj :P 

Link to comment
Share on other sites

Prøv selv. Gjør en så bra miks dere får til i Garageband og eksporter som wav-fil. Kjør fila i f.eks. Audobe Audition e.l. og prøv dere fram. Miksing er en ting, men mastring er tross alt bare master eq, nivå, kompresjon osv. alt etter som. Når det er sagt, kan master gjøre mye med en innspilling når det er gjort av proffe folk.

God lytting er selvsagt viktig i både innspilling, miksing og mastring, og prøv produktet på forskjellige lydkilder. Stereo-anlegget hjemme, telefonen, bilen osv.

Det kan også være greit å ha en referanse i form av ei låt man liker produksjonen på, som er i samme gate sjangermessig, som det dere har gjort.

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

Er egentlig det jeg har gjort, men du hører at det ikke er Rick Rubin som har produsert låtene for å si det sånn.. 
Derfor jeg tenkte at hvis noen som faktisk kunne det hadde vridd litt på noen knapper her så hadde det hjulpet veldig.. 

Link to comment
Share on other sites

Skjønner det, men som du er inne på, er vel Garageband å anse som hobby-DAW, selv om det går an å få til bra produksjoner. Igjen; prøv selv. Gjerne med veiledning fra en som kan litt. Det er garantert lærerikt og morsomt!

Det er også slik at selv proffe folk ikke kan gjøre gull av gråstein. Og med det sier jeg ikke at det dere driver med er gråstein. 

De fete produksjonene gjøres ikke i miks og mastering. Det gjøres i kvalitet på innspillingen. Miks og master legger bare litt ekstra "stjernestøv" på en allerede god innspilling.

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

Ja får vel prøve litt til selv da:) 

Bandet heter To Be Named og vi har 2 sanger på spotify nå, fort gjort og uslipt diamant.. der kan det høres hvor rævva kvaliteten er men har heller ikke brukt noe særlig tid på å prøve å få det bra.. et av problemene er jo at volumet blir så lågt i forhold til andre sanger..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.