Web Analytics
Jump to content

Philipson XL 50 R ombygging


bjosted

Recommended Posts

Jeg har en Philipson XL 50 R Gitar amp, som jeg tenkte jeg skulle bruke til bassen. Er det mulig å bygge om den så den tåler en bass ? Det kommer da greit med lyd ut av den, men vet ikke om den tåler høyt volum. Har testet ut på ca 1/2 volum uten at det ødela noe som helst. Har ikke noe spesifikasjoner på den, og ikke finner jeg noe på nettet heller. Det eneste jeg vet er at det er 50W, 


 

48_1384893189.jpg

Link to comment
Share on other sites

17 minutter siden, CastorFiber skrev:

Det går helt fint å bruke en gitarforsterker til bass hvis du ikke presser  den. Det som ryker er som regel høyttalerelementet.
Du vil få litt bedre lyd, samt at du kan spille høyere hvis du skifter ut elementet.

I mange sammenhenger holder femti watt i bassevis..

Har du noe tips til element som kan duge ? Har lett litt rundt, men det står lite om den på nettet. Det er en 10" som står i nå. Får ikke sett hva slags Ohm, den står stappet inne i en bod for tiden..

Link to comment
Share on other sites

Jeg har aldri hørt eller lest om noe som skulle tilsi at et 100-watts element ikke spiller fint med en femtiwatts forsterker. Bare det er nok, så er det helt greit.

Med forbehold om at dette er en transistorsak, så er det også slikat hvis Ohm- verdien på elementet er høyere enn det minste forsterkeren er beregnet på, så er det trygt.
I praksis vil det si at hvis man kobler til et 8 Ohms element på en forsterker som har laveste last på 4 Ohm, så går det helt greit. Omvendt er det ikke sikkert det blir like flott.
Merk at hvis forsterkeren er oppgitt til 50 watt i fire Ohm, vil den avgi litt mindre effekt hvis du setter inn et 8 Ohms element. Jeg tviler egentlig på at du vil merke noen enorm forskjell i lydstyrke mellom la oss si 4 og 8 Ohm. Følsomheten på elementet, altså hvor mange dB den gir fra seg (tror det er på 1 watt som er standard, men ikke helt sikker) spiller minst like stor rolle. Den du har linket til ser da ganske lettdrevet ut.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.