Web Analytics
Jump to content

Komunistcasteren til Øystein Sunde


Rottenikken

Recommended Posts

Joda, artig video som jeg koste med å se en gang til.

Øystein Sunde er en dyktig musiker som jeg har brukt litt tid på å høre på.
Det som mange ikke er klar over, er at han etter min mening har rappet mye det av det han driver med (som mange andre musikere gjennom tidene) fra andre.
Sjekk dette, for eksempel. (Som igjen er mer eller mindre stjålet, det også..)

Ut over det, er jo gitaren en forferdelig dårlig konstruksjon, i og med at det knapt er tilgang over tolvte bånd. Her er nok utseendet viktigere enn ergonomi. Det er jo i og for seg greit nok. :)
Det var lettere å rappe fra andre før the internet information highway fantes.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Den kommunistcasteren er vel en "humorgitar".

Sunde er den artisten jeg hører mest på og så kommer Smokie på andreplass. Jeg spiller både Sunde og Smokie på gitaren min selv også. Vanvittig fan av begge.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Den 3.3.2016 at 8.29, Truckstop Chuckie skrev:

Jerry Reed og den godeste Chet Atkins er vel muligens de to viktigste inspirasjonskildene når det gjelder høneplukking. Førstnevntes 'The Claw' er jo en slags kåbbåistandard?

Blant de tidlige høneplukkerne så er det riktig. Ellers så er det vel ikke uten grunn at tungvekterne blant kåbbåiene kåret Brent Mason til den mest nyskapende gitaristen år etter år (15 år på rad tror jeg det var). Han og den gjengen han spiller med i den siste videoen nedenfor (The Players: John Hobbs, Eddie Baier, Michael Rhodes, Paul Franklin, Brent Mason)  er blant de mest brukte studiomusikerne i verden. Bassisten Rhodes spiller alt fra gammeljazz til progmetall, og Franklin har vært blant dem som har gitt steel anseelse langt utenfor country-miljøet.

 

Edited by PerH
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.