Web Analytics
Jump to content

Crossroads Movie


Recommended Posts

Bare et sånn unødvendig funfact- Ry Cooder.
Han du nevner gjør en god jobb, ser jo ut som han spiller gitar. Herr Vai spiller jo seg selv, det var ikke planlagt.
Skjønner at du sliter, har jobbet mye med å finne filmen selv. Klarte det for noen år tilbake, og ble skuffet. Du har ikke gått glipp av stort. Jeg har ikke kopien lenger, fordi det ikke var mye å ta vare på.

Link to comment
Share on other sites

Gitarspillet i filmen er delt mellom William Kanegeiser, Arlen Roth, Ry Cooder og Steve Vai. 

 

Sluttscenen ble endret så Steve Vai ender opp med å spille duell med/mot seg selv. 

 

 

http://www.guitarworld.com/forgotten-guitar-story-behind-crossroads-and-its-unsung-guitar-hero-arlen-roth/25908

 

http://jimsworldandwelcometoit.com/2012/10/26/the-ry-coodersteve-vai-crossroads-guitar-duel/

 

 

Tabs til duellen finnes flere steder nett, anbefaler som vanlig å lete på Scribd (en tjeneste det kan lønne seg å abbonere på da du får tilgang til mesteparten av katalogen fra Hal Leonard publishing). 

Link to comment
Share on other sites

Sluttstykket heter Eugene's Trick Bag. 

 

Tempoet er ikke så halsbrekkende. Stort sett er det sekstendedeler (og noen trioler) i 151-159 bpm. Men det er noen intrikate passasjer med tanke på notevalg og fingersetting. 

Edited by skela
Link to comment
Share on other sites

Stykkene til Kanengiser (Bach, Mozart etc) finnes det noter/tabs på.

 

Roth har gitt ut en rekke bøker og videoer som dekker blues m.m

 

 

Og Ry Cooder? Glem noter og tabs. Det er hva filmen egentlig handler om. :-)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.