Web Analytics
Jump to content

NGD: Electrical Guitar Company TT2 Baritone


Ataxia

Recommended Posts

Lørdag kveld stakk jeg ut for å høre artisten/bandet Bendik her i Bergen, og når jeg skulle hjem igjen så hadde jeg med meg den ene gitaren til gitaristen i bandet.

Gitaren var en Electrical Guitar Company TT2 Baritone.
For de som ikke kjenner til EGC, så lager de gitarer i (hovedsak) aluminium, men akkuratt denne har aluminiums-"kjerne"(fra hals t.o.m bridge), men mesteparten av kroppen er tre.

Jeg har GASet på en EGC-gitar siden jeg så Årabrot live for første gang(må ha vært i 2008), men pga. høye priser og lange leveringstider så ble det med drømmen. Tenkte jeg.
Men når denne dukket opp på Finn.no i august, og ikke ble solgt med det første, så klarte jeg ikke holde meg lenger når den fortsatt lå ute i november. Sendte en mail til selger og vi gjorde en deal hvor jeg skulle betale den ned over 3 måneder.

Siste betaling ble gjort 12. januar og 23. januar skulle selger spille i Bergen, så han skulle ta den med da, for han ville gjerne overlevere den personlig. Og det var helt greit for meg.
Må innrømme at den siste uka her har gått fordelig treigt, men det var sykt digg når dagen kom.

Og for en gitar!
En resonans og klarhet jeg aldri har hørt maken til i andre gitarer.
Det er en baritone, 27.5-tommers mensur. Var litt skeptisk til at det kanskje var litt kort, men det funker utmerket.
EGCs egne humbuckere. Tung!

Her er den:

WP_20160124_010.jpg

WP_20160125_002.jpg

WP_20160125_003.jpg


Skulle gjerne tatt litt bilder i skikkelig dagslys, men det er litt mangelvare for tiden.
Det å ta bilde av noe så blankt var heller ikke så lett.

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

FML. DU kjøpte den til slutt. Jeg sikla leeeenge på den.

Grattis Bjørn!

Takk Fredrik! Det måtte nesten bare bli sånn ;)

Takk til dere andre og.

Brent hadde egen signaturmodell før, men lurer på om den forsvant når EGC fikk Gibsons advokater på nakken.

Link to comment
Share on other sites

Grattis!

Har selv hatt 3 EGC'er, (og har enda en igjen)

Jeg pratet med selger om denne også i en lengre tid og hjalp litt med å annonsere over andre steder mot folk EGC folk jeg kjenner.

Kom meg aldri til deg at jeg trengte en baritone - Men saddan for en fin gitar :)

Og ja, Brent hadde en signatur - Den får en ikke tak i lengre med mindre du finner en brukt. De dukker med stadighet opp på eBay eller reverb.com

Stiger for det meste i pris disse nå om dagen da det ikke blir gjort custom modeller :)

Link to comment
Share on other sites

Kom meg aldri til deg at jeg trengte en baritone - Men saddan for en fin gitar :)

Jeg spiller nesten kun baritone, så jeg hadde egentlig sykt flaks her.

Du kan tro jeg hadde en god mengde GAS når 9-strengeren din lå ute også, men der klarte jeg å holde meg, da jeg hadde mer behov for baritone. ;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg spiller nesten kun baritone, så jeg hadde egentlig sykt flaks her.

Du kan tro jeg hadde en god mengde GAS når 9-strengeren din lå ute også, men der klarte jeg å holde meg, da jeg hadde mer behov for baritone. ;)

9-strengern ble sendt over dammen til en hyggelig mann som gav meg en custom shop First Act Delgada bass (det som nå er hovedbassen min nå) og kun 3000,- under hva jeg betalte for 9 strengern da jeg kjøpte den..!

Så det var en god deal :) Ser markedet i USA og verden generelt er noe høyere for EGC og sånt enn her, ikke umulig at jeg får rundt 23-25.000,- for min siste EGC som jeg vurderer å selge nå..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.