Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Kun én pickup fungerer - Teisco 1966


Anbefalte innlegg

Hei,

Kjøpte meg en Teisco ET-210 i går. Elektronikken skal ha vært gått gjennom av en proff for ikke lenge siden, men allikevel funket bare en pickup.

Det er av/på switch for begge pickupene. Man har altså fire muligheter:

1: Alt av

2: Kun halspickup

3. Kun stolpickup

4: Begge på

På min fungerer kun Nr 1 og 2, altså helt av eller halspickup. Åpnet opp på baksiden, og alt så ut til å være montert i henhold til det vedlagte koblingsskjemaet. Hvordan feilsøker jeg for å finne ut hva som er feil? Jeg har multimeter, men vet ikke helt hva jeg skal se etter.

post-1006-0-38645700-1453649857_thumb.gi

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Lodd av "hot"- lederen på pickupen som ikke fungerer, og mål fra den ledningen og jord. Still inn mulitimeteret på Ohm. Hvis pickupen fungerer, skal du få utslag. Får du ikke utslag er pickupen død. Er det utslag, så ligger feilen et annet sted.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Lodd av "hot"- lederen på pickupen som ikke fungerer, og mål fra den ledningen og jord. Still inn mulitimeteret på Ohm. Hvis pickupen fungerer, skal du få utslag. Får du ikke utslag er pickupen død. Er det utslag, så ligger feilen et annet sted.

Regner med at det da er den røde fra bridge pickupen som skal sjekkes? Hvor mange Ohm skal det i så fall vise (sånn ca)?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, plukk av den som ikke er koblet til jordpunkter. DC motstand på pickups varierer ganske mye, men la oss si 5- 10 kOhm. Tallet er egentlig ikke viktig, men noen kiloohm er et tall du kan forvente. Du kan også "veive" med en skrutrekker i nærheten av pickupen for å se om tallet endrer seg, hvis du er i tvil. Endrer mostanden seg, er det et tegn på at pickupen fungerer slik den skal.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk. Det viste seg at pickupen ikke fungerte. :(

Denne må med andre ord byttes ut. Dette er "surface mount" pickups som monteres på plekterbrettet. Kan egentlig tenke meg noe annet/råere. Gitaren brukes til bluesslide og åpen stemming, lydidealet er Black Keys, Gaary Clark Jr etc. Er det noen som har noen tips om hva jeg bør sjekke ut? Surface mount er klart en fordel, men det er også routet ut litt plass under plekterbrettet.

Halspickupen målte kun 5,1 kOhm. Det er vel ganske lite? Bør jeg velge en bridgepickup med lavt output også, eller kan det være kult å dra på med en rundt 10 kOhm+ ?

At gitaren holdes original driter jeg egentlig i, det viktigste er at den låter fett og ser bra ut. :)

post-1006-0-53605400-1453663308_thumb.jp

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg hadde lagt meg på omtrent samme verdi, men smaken, baken og så videre..
Bare skyter inn, trenger du strengt tatt mer enn en pickup i denne, da? Bruker du bare en, kan du jo bytte om pickupene hvis du ønsker en brightere lyd?
Det er ikke noen stor heksekunst for de som kan slikt å vikle om pickupen. Det er ikke sikkert det er nødvendig heller, det kan være et brudd et sted man ser hvis man åpner pickupen. Det er ikke nødvendigvis spolen som har røket.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Klarer meg nok fint med én pickup ja. Er glad i å bruke halspickup, men av og til kan det jo være trivelig å kicke inn litt twang. :) Uansett er jo posisjonen ikke så langt bak, så sikkert ganske anvendelig plassering.

Skal åpne pickupen og se om jeg ser noe åpenbart. Hvem tar på seg fiksing av pickuper (helst i Oslo-området), og hva koster en sånn jobb?

Hva med en litt hissigere P90 i bridge, hadde det vært en idé?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Som CastorFiber sier, åpne pickupen og se.
Tro det er sjelden at kobbertråden ryker midt inni spolen. Mer sannsynlig at det er i forbindelse med lederne ut fra spolen at det skjer noe. Ikke mulig å sjekke lederen som kommer ut fra innerst på spolen, så hvis det er den så må den vikles om.
Lederen fra ytterst på spolen kan du jo sjekke. Vikl av noen få omdreininger med kobbertråd, og lodd tråden tilbake på lederen (evt. bytt ut den gamle lederen i tilfelle det er den det er brudd i). Det er bare å vikle enden på kobbertråden noen ganger rundt ende på lederen, og påføre loddetinn - på de fleste kobbertråder, i hvert fallen dagens, vil isolasjonen smelte bort når den loddes.

Hvis det ikke hjelper...

Jeg ville nå heller fått viklet om den gamle pickupen istedenfor å kjøpe ny.
5,1K Ohm trenger ikke nødvendigvis være så lite. Kommer an på hvor tykk kobbertråd den er viklet med. Tykkere tråd (som AWG 42) vil med sammen antall viklinger gi lavere motstand enn med tynnere tråd (som AWG 44). Og det er antall viklinger, ikke motstanden i seg selv, som er interessant.

Som sagt, smaken og baken.., men selv liker jeg at pickupene er så passe i balanse (at ikke den ene er betydelig sterkere enn den andre), så jeg foretrekker også at begge pickupene er viklet så omtrent likt.
Men, hvis du leverer den til vikling så er det jo bare å be om at den vikles hottere, omså dobbelt så "hott", for å se (dvs. høre) hva du synes. Hvis det ikke faller i smak så er det ikke så vanskelig å vikle av en del til du blir fornøyd.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Får du ut spole kan man komme med kompetente råd ?.

Er spolen brun kan man ikke lodde ledning rett på. Brun isolasjon (Plain Enamel) må pusses vekk med finfint sandpapir. Uhyre forsiktighet anbefales da dette er tynn kobbertråd. Kutter man den enden av tråden som går innerst (starten av) spolen må den nok vikles på nytt. Ha multimeter tilgjengelig, mål om det er kontakt der du kommer til. Er det tynn tråd liker den ikke høy loddetemperatur.

Tonal balanse mellom neck og bridge har ingenting med at pickupene må være mest mulig identisk!!

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Jeg laget en enkel jig for sliping av scarf joint på halsen /headstock.  Den kan enkelt justeres til hvilken grad jeg vil ha, her f eks, 10 grader.
  • Man husker vel ikke Gallien Krugerne på mikrofonstativ fra tidlig 90-tall, gjør man vel....? Tinnitus, velkommen inn!
  • Smart påfunn. Vi har jo ikke ører i kne-hasene selv om det ser sånn ut live av og til. Vi skrur opp til vi hører oss selv bra og skjønner ingenting når lydmannen som får hele trøkket midt i fleisen ber oss skrue ned. Been there, done that
  • Jeg har jobbet med barn og musikk. Jeg har mange ganger tatt med meg valnøtter inn i undervisningslokalet, latt elever knekke nøtter forsiktig, og så bedt de sette en  halv nøtt inn i munnen mellom leppene og tennene, og så bruke den andre halvparten til å "spille" sanger. God trening for gehør og rytmeforståelse. Bonusen er selvsagt at man kan spise innmaten. Med våre dagers allergier, kan man ikke lenger gjøre dette. Dessuten er det etter hvert en tradisjon at man skal spørre om uvesentlige detaljer man kan se.  Der har jeg i det minste gjort min plikt. La meg avslutte med at jeg synes dette var veldig godt laget. Musikalitet, produksjon, egenart og så videre er i en egen klasse, slik jeg ser det.
  • Ja, jeg tror det er en Twisted og en Broadcaster (sorry, skrev feil i opprinnelig post) i min også. Kan ikke si jeg er dypt imponert, men de funker nå. Den andre telen jeg har er en mer metallinspirert Fernandes, så jeg får i alle fall litt variasjon her. Artig å spille saaaaakte, sløy blues med den. De kan jo alltids byttes. Lurer på en Little 59 i broposisjon. Men vi får se.  Har ikke noe særlig til overs for S-1 enda, men halsen er faktisk svært behagelig. Dybden kombinert med at den ikke er så bred tror jeg gjør den god til mine hender. Jeg sliter litt med smale halser om de er tynne, og brede halser om de er tykke. Dette er liksom en fin hybrid som passer.  Så alt i alt er den helt ok. Halsen overraskende behagelig. Og hardware kan jeg leke litt med etterhvert. Tipper S-1 og mikkene går etterhvert. Så får vi ta det fra der. Men det haster ikke. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.