Web Analytics
Jump to content

Akustisk gitarlyd på el-gitar


Calle
 Share

Recommended Posts

På DVDen Live scenes from New York bruker John Petrucci (Dream Theater) en spesiell effekt / pedal som får el-gitaren til å høres ut som en akustisk stålstrenger under sangen Silent man. Hva heter denne pedalen?

Link to comment
Share on other sites

Det er vel heller piezo-systemet i gitaren hans.

Jeg har det i min, det er et system som simulerer akkustisk stålstrenger helt perfekt.

Har forresten en lignende effekt i effektbrettet mitt, men det er ikke i nærheten like bra.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har også en piezo, og det er utrolig bra. Nettop laget meg en fin kabel slik at jeg kan kjøre den likt som Petrucci gjør 8)

Ellers ga jeg 2000 for pickup + jobb.

Han bruker også systemet under: Pull Me Under, ACOS, Learning to Live, Regression, Spirit Carries On, Beyond This Life, Through Her Eyes, Finally Free, Another Day og Voices ;)

Link to comment
Share on other sites

Mens vi snakker om piezo, jeg har et lite problem med mitt system:

Forige helg var det konsert-helg med tensing og da må jeg selvsagt bruke piezo-systemet på egen kanal på mixeren. Fra den vanlige utgangen på gitaren sender jeg vanlig elgitar-signal og fra den andre utgangen går piezo-signalet, slik at alt jeg trenger å gjøre for å få perfekt akkustisk er å trykke på piezo-knappen på gitaren.

Dette funket helt topp noen timer når vi øvde, men plutselig kom det masse skurring ut den andre kanalen når kabelen var plugget i piezo-utgangen. Tar ut kabelen fra piezo-uttaket og alt funker fint igjen.

Kabel i piezo-uttaket = skurring fra det andre uttaket.

ideer, noen?

Link to comment
Share on other sites

Det og at de deler jord, det kan hende. Om du har fått jordingspunktene koblet sammen kan den ene påvirke den andre. Det greieste er to separate kretser.

Og, du trenger ikke batteri ;)

Link to comment
Share on other sites

tja.. det er ikke batteriet, prøvde et nytt et og problemet var der enda.

Jording, ja.. Er dette et problem en kamerat av meg som straks er ferdig med 3 år på elektronikk kan fikse?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg bor i Arendal, og jeg planlegger å kjøpe en gitar jeg gjerne vil ha profesjonelt setup på kort tid etter jeg mottar den. Er villig til å reise et lite stykke, men leter helst etter noe nærme Arendal. Noen som har noen plasser de anbefaler?
  • Har ikke vært innom her på en god stund. Trodde hele greia var avviklet, men så er det jo ikke - foreløpig i hvertfall🤔
  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.