Web Analytics
Jump to content

Lokmunds Axe FX II greier


lokmund

Recommended Posts

Janei når jeg først har en sånn fænsi boks må jeg nesten dille litt med den. Lager presets i hytt og pine og (verst av alt) tweaker presets frem og tilbake hver gang jeg åpner dem. Emneknagg megalomani.

Her er en Soundcloud playlist med preset tester jeg bruker så langt, inkluderende en (obligatorisk for mettlhedds) Misha preset.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Gang på gang så merker jeg at jeg spiller med pinglelite gain i forhold til alle andre. 5150-simuleringen med gain på 50% (med boost-knappen av) er nok i massevis for meg. Alt annet blir bare søl når jeg spiller.

Ellers kjenner jeg meg godt igjen i det å begynne å tweake med en gang man laster inn et preset man allerede har jobbet en del med.

Ellers sliter jeg litt med å mekke et preset til pedalsteel som jeg syns låter bra (selve lyden fra instrumentet, isolert fra musikerens manglende ferdigheter).

Link to comment
Share on other sites

Takk! Der er 7 klipp forøvrig, det er en playlist (som teit nok ikke blir embeddet som det)!

Jeg spiller nok ofte med litt for mye gain. Spesielt på 5153 og JVM-klippet her. Men jeg liker det 8)

Merker jeg syns noen av dem er litt muddy, men har ikke testet dem sammen med hverken trommer eller bass enda (thanks macen som fjerner vstene mine uten spor...)

Link to comment
Share on other sites

Aha! Hørte gjennom nå, syns alle låter fett og ikke for mye gain etter mine ører hvertfall. Hvordan vil du sammenligne boksen med Helix? :)

Interfacen til Axe er jo en fadese sammenlignet med Helix. Utover det er Axe bedre på alle punkter! Bruker så og si kun Axe Edit også så da slipper jeg å knote rundt på den lille grønne Game Boy skjermen [emoji14]
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Axe-Edit er en fryd å romstere rundt i. Hadde vært brillefint om det hadde kommet en iOS-utgave for å gjøre raske endringer live eller på øvelse, men man skal vel strengt tatt ha alt på stell før man stiller på øvelsene...

Edit! Ser at Axe-PAD eksisterer. Skal testes i kveld.

Edited by Truckstop Chuckie
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.