Web Analytics
Jump to content

Intonere


Kjetil-A
 Share

Recommended Posts

Hei,

Hvor enkelt er det for en stakkars nybegynner å intonere elgitaren sin selv?

Gitaren har nylig vært på service med strengebytte og ny "nøtt", men G strengen ser ikke ut til å være intonert(?) helt riktig. Det er ikke en G i 12 bånd (slik jeg har forstått det skal være). Jeg har lite lyst til å ta den med til gitarsjappa igjen om dette er enkelt å fikse selv. Det er en MIM stratocaster lonestar deluxe.

Edited by Kjetil-A
Link to comment
Share on other sites

Intonasjon varierer individuelt med spillestil og styrke i hånda så jeg vil aldri overlate det til andre. De store stjernene har gjerne egne teknikere som kjenner deres preferanser ut og inn, men for oss vanlige dødelige er det like greit å gjøre det selv. Man bør ha en gitarstemmer med høy nøyaktighet, og så må man sette seg inn i tabeller for avvik om man bruker gitarer med kompenserte stemminger (Feiten, Earvana osv). Noen stemmere har slike kompensasjons-tabeller innebygd, både for åpen stemming og 12-bånds intonering.

Link to comment
Share on other sites

Hvos man er nybegynner, er det nok litt i overkant å ta hensyn til personlig spillestil og preferanser.

Tuneren din duger sikkert.

Tell hvor mange trekk skrur, slik at du kan reversere det du gjør, og så er det bare å forsøke. Så lenge du skrur litt av gangen og måler ofte, skal det mye til for at noe blir ødelagt.

Link to comment
Share on other sites

Er flageoletten i 12 også en G?

Også? I forhold til hva?

Flageolett i 12.bånd (12.fret hamonic) er alltid halv bølgelengde av hel streng og dermed alltid eksakt en oktav over den hele åpne strengen helt uavhengig av intonasjon. For en nybegynner må man presisere at strengen først skal stemmes rett åpen. Deretter kan man sammenlikne 12.fret harmonic med tonehøyden man får ved å trykke ned strengen i 12.bånd for å vurdere intonasjon. Intonerer man på øret (uten gitarstemmer) er disse tonene lettere å sammenlikne enn toner med 1 oktav avstand.

Jeg har ingen aning om hva en flageolett egentlig er. Jeg er nybegynner :)

Hva anbefales? Jeg har en Morgan GT-28.

De fleste moderne eksterne stemmere er nøyaktige nok til intonasjon, men noen har for enkle display til at man ser eksakt hvor unøyaktig tonen er. Stemmere som bare indikerer lav, stemt og høy med symboler eller dioder egner seg dårlig til intonering uansett hvor nøyaktige de ellers er. Pass ellers på at stemmeren dekker hele frekvensområdet. Det er ikke alle stemmere som er like gode til å håndtere tonene en oktav opp på de to tynneste strengene.

For nybegynnere som starter å måle toner rundt på halsen med en stemmer er det også viktig å være oppmerksom på at en gitar med rette bånd aldri kan bli helt rett stemt i alle posisjoner samtidig. Det finnes løsninger på det slik som True Temperament, men det har ihvertfall så langt vist seg for dyrt eller upraktisk til å bli særlig utbredt.

Edited by PerH
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.