Web Analytics
Jump to content

Fractal FX8


skela

Recommended Posts

Fremtiden har ankommet. Nå kan man kaste sine analoge effekter og satse heldigitalt... har blitt sagt en rekke ganger. Og fortsatt spiller 99% av verdens turnerende gitarister på relativt tradisjonelt utstyr..

Men nå er det store vannskillet kommet. Og det heter FX8.

Dvs, hva vet jeg? Ikke har jeg testet den selv og jeg har heller ikke råd til å kjøpe noe slikt uten å vite at utgiften kan forsvare seg over tid. Derav denne tråd.

Edited by skela
Link to comment
Share on other sites

Jeg har AxeFx II og de samme effektene som ligger der er tilgjengelig i FX8.

Jeg hadde planlagt å skrinlegge effektbrettet jeg kjører sammen med Freidman ampen og kjøre FX8.

Når AX8 ble lansert velger jeg heller å gå for AX8 som effekt fotbrett + i tillegg å ha ampbackup om Firedman skulle ta kvelden på en gig.

Selvom FX8 er mer tilrettelagt som effektbrett vil AX8 mer enn nok dekke opp mine effekt behov.

Generelt sett så vil et brett av pedaler fort komme over prisen på en FX8.

De aller fleste som kjører pedaler endrer innholdet på brettet enten man trenger det eller ikke .. er vel litt av moroa, men FX8 vil stadig få nye pedaler i kommende firmware så mye å leke seg med der og.

Link to comment
Share on other sites

Ok, flytter meg til denne tråden (har mistet troen på Helix).

Fx8 virker som et trygt kjøp, høykvalitet, pro standard. Kan erstatte en rekke effekter uten vansker.

Ax8 er jeg mindre sikker på. Det virker som om Fractal har holdt litt tilbake da et fullverdig produkt ville parkert alt salg av de tidligere Axe Fx units.

Link to comment
Share on other sites

Spørsmålet er jo om Fractal klarer å lage et kompatibelt tilleggsprodukt eller om man tvinges til å kjøpe de samme effekter en rekke ganger når alt man trenger egentlig er utvidet prosessorkapasitet.

4 minutter looper er heller ikke så imponerende med tanke på at en fire år gammel Boss RC-3 har tre timers lagringskapasitet.

Man når også CPU-grensen rimelig raskt:

http://forum.fractalaudio.com/threads/did-you-ever-max-out-the-processing-power-of-the-fx8.100677/page-2

Litt stiv pris slik sett.

Edited by skela
Link to comment
Share on other sites

AX8 er lansert billigere enn Helix.

Poenget med å gjøre AX8 enn nedskalert versjon av AxeFx var for å gjøre den billigere. AxeFx II pluss fotbrett koster nesten det dobbelte.

Til live bruk har AX8 mer enn nok nok amper og effekter og muligheter for de fleste gitarister.

Jeg ser selv når jeg gigger med AxeFx at jeg stort sett bruker et par amper og noen effekter i ny og ne.

Hvis man når CPU grensen på AX8 ja da har man tydeligvis et større en gjennomsnitt behov mht amper/effekter/presets og da er AxeFx + MFC fotbrett løsningen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.