Web Analytics
Jump to content

Fractal FX8


skela
 Share

Recommended Posts

Fremtiden har ankommet. Nå kan man kaste sine analoge effekter og satse heldigitalt... har blitt sagt en rekke ganger. Og fortsatt spiller 99% av verdens turnerende gitarister på relativt tradisjonelt utstyr..

Men nå er det store vannskillet kommet. Og det heter FX8.

Dvs, hva vet jeg? Ikke har jeg testet den selv og jeg har heller ikke råd til å kjøpe noe slikt uten å vite at utgiften kan forsvare seg over tid. Derav denne tråd.

Edited by skela
Link to comment
Share on other sites

Jeg har AxeFx II og de samme effektene som ligger der er tilgjengelig i FX8.

Jeg hadde planlagt å skrinlegge effektbrettet jeg kjører sammen med Freidman ampen og kjøre FX8.

Når AX8 ble lansert velger jeg heller å gå for AX8 som effekt fotbrett + i tillegg å ha ampbackup om Firedman skulle ta kvelden på en gig.

Selvom FX8 er mer tilrettelagt som effektbrett vil AX8 mer enn nok dekke opp mine effekt behov.

Generelt sett så vil et brett av pedaler fort komme over prisen på en FX8.

De aller fleste som kjører pedaler endrer innholdet på brettet enten man trenger det eller ikke .. er vel litt av moroa, men FX8 vil stadig få nye pedaler i kommende firmware så mye å leke seg med der og.

Link to comment
Share on other sites

Ok, flytter meg til denne tråden (har mistet troen på Helix).

Fx8 virker som et trygt kjøp, høykvalitet, pro standard. Kan erstatte en rekke effekter uten vansker.

Ax8 er jeg mindre sikker på. Det virker som om Fractal har holdt litt tilbake da et fullverdig produkt ville parkert alt salg av de tidligere Axe Fx units.

Link to comment
Share on other sites

Spørsmålet er jo om Fractal klarer å lage et kompatibelt tilleggsprodukt eller om man tvinges til å kjøpe de samme effekter en rekke ganger når alt man trenger egentlig er utvidet prosessorkapasitet.

4 minutter looper er heller ikke så imponerende med tanke på at en fire år gammel Boss RC-3 har tre timers lagringskapasitet.

Man når også CPU-grensen rimelig raskt:

http://forum.fractalaudio.com/threads/did-you-ever-max-out-the-processing-power-of-the-fx8.100677/page-2

Litt stiv pris slik sett.

Edited by skela
Link to comment
Share on other sites

AX8 er lansert billigere enn Helix.

Poenget med å gjøre AX8 enn nedskalert versjon av AxeFx var for å gjøre den billigere. AxeFx II pluss fotbrett koster nesten det dobbelte.

Til live bruk har AX8 mer enn nok nok amper og effekter og muligheter for de fleste gitarister.

Jeg ser selv når jeg gigger med AxeFx at jeg stort sett bruker et par amper og noen effekter i ny og ne.

Hvis man når CPU grensen på AX8 ja da har man tydeligvis et større en gjennomsnitt behov mht amper/effekter/presets og da er AxeFx + MFC fotbrett løsningen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.