Web Analytics
Jump to content

Overgang fra nylon-stål.


hgho

Recommended Posts

Hei.

Har hele tiden spilt på nylonstrenger men skal nå skaffe meg stålstrenger for å få litt variasjon.

Det sier seg selv at man blir hard i fingrene når man spiller på stål.

Er dette en fordel eller ulempe da jeg spiller på nylonstrenger også?

Link to comment
Share on other sites

Så lenge gitaren du skaffer deg får ett bra setup med tanke på strengehøyde så tror jeg ikke du kommer til å tenke eller oppleve at fingertuppene har litt annet materiale å jobbe med. Om du har spilt såpass på nylonstrengsgitaren din så har fingertuppene dine allerede opparbeidet seg et godt og tykt hudlag.

Jeg begynte selv med nylonstrengsgitar (spilte klassisk i 10-12 år, parallelt nylonstrengsgitar og elektrisk etter 2-3 år med klassisk).

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Jeg gikk over til stål i vår og var vandt med å spille 1-2 timer hver dag. Fikk faktisk direkte brannsår på fingertuppene og klarte maks 30 min I starten. Måtte også vende meg til å bruke mere kraft I høyrehånda ved fingerspilling. Kjenner at jeg er mere avhengig av træler på fingrene enn ved nylon. 3 uker uten spilling etter en operasjon i høst endte med at trælene forsvant og jeg satt med en pekefinger med illrød strek tvers over da jeg begynte å spille igjen, men var ok etter ei uke.

Jeg angrer ikke på investeringen I hvertfall. Stakkars gamle yamaha blir bare brukt til klassiske stykker og null visesang for tiden.

Edited by Yonah
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.