Web Analytics
Jump to content

Bygger akustisk bass - trenger råd om pickup/mik-system


Snibur

Recommended Posts

Jeg er i gang med å bygge akustisk bassgitar. Har prøvd en gang før. Nøtte-bassen låter fint, men har en del svakheter i overgangen mellom halsen og kroppen som gjør at halsen bøyer seg. Prøver nå å bygge på samme måte som jeg bygger gitarer - med hals som går inn i kassa. Håper dette gjør det mer stablit.

Skulle gjerne hatt noen råd om pickup-system i akustisk bassgitar. I gitarene har jeg prøvd forskjellige typer piezo under sadelen, eventuelt i kombinasjon med en mikrofon eller transducer inne i kassa. Har prøvd LRBaggs, B-band, Shadow - alle fungerer bra. Er det denne typen pickup/mik-systemer som sitter i akustiske bassgitarer man får kjøpt, eller er det egne typer som er for bass?

Link to comment
Share on other sites

Jeg skulle ønske at jeg kunne mer om dette før jeg svarte, men det virker for meg som om trenden for tiden er en kombinasjon av pickup i kassa og en piezo.

Ting du nevner er jo relativt dyre og bra saker.

Grunnen til at jeg egentlig skriver noe i det hele tatt, er vel for å si noe om at det kan være greit å finne et sett som er tilpasset bass, fordi EQ- delen kanskje da fungerer bedre. Erfaring har jeg ikke med "gitarsett" i bass.

Jeg har en ganske rimelig Ibanez- akustisk bassgitar. Jeg synes den passer best i sammenhenger der lydnivået er så lavt at den kun trenger litt diskret drahjelp fra en forsterker.

Gleder meg til byggetråd!

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar, Castor. Får prøve å få til en byggetråd. Holder foreløpig på med byggeplate og former pluss at halsen er kommet ganske langt.

Vanskelig å finne noe om bass på sidene til de som lager slike pickupsystemer. Kanskje bedre å gå for en som har preamp med justering av bass, diskant og mellomtone? Betyr i såfall en som felles inn i sida. Shadow har en kombinasjon av Nanoflex under sadelen og Nanomag som er en magnetisk mik i enden av gripbrettet. Har ikke klart å finne ut om Nanomag består av 6 enheter eller om den fungerer likt over hele flaten sånn at den også vil fange opp 4 strenger på en bass. Et annet alternativ er kanskje et passivt system, f.eks. K&K, og koble gjennom en ekstern preamp. Mye å spekulere på...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.