Web Analytics
Jump to content

TC-Helicon erfaringer


djupnes

Recommended Posts

Har noen testa TC-helicon greiene for live vokal? Bruker ganske mye dist, echo og reverb. Vanskelig med lydmenn som bare vil skru "best" mulig lyd og det frister veldig å kunne lage presets for hele settet og kontrollere dette selv.

Vreng, delay, reverb, telefonaktige lyder.

Det ideele hadde vært å synge gjennom en space echo og amp men det blir en logistisk utfordring så lurer på om disse boksene kan være løsningen. Men digital og multieffekt gir meg litt frysninger.

Link to comment
Share on other sites

Brodern har et par TC Helicon-bokser. En rack-sak som han bruker til innspillinger, og en liten pedal-sak som vokalisten i bandet hans bruker live. Har ikke erfaring med dist, men verb og echo låter hvertfall helt krem!

Link to comment
Share on other sites

Vår kvinnelig vokalist bruker VoiceLive 2.

Vi kobler den mot PA litt avansert så hennes hovedvokal ikke blir påvirket av maskinen.

Den går rett til PA mens korstemmene går fra maskinen til andre to striper på miksebord. (hovedvokalen blir mutet på maskinen)

På denne måten hovedvokal forblir analog og kun korstemmene digitale. Maskinen leser akkordene fra keyboard men det funker veldig bra hvis en bruker gitar.

Etter mye testing, vi kjører stemmene tørt og bruker klang fra miksebord.

Det er best å lage sine egne patch for nesten hver låt.

Vi har også voicelive Harmnoy Singer pedal.

Jeg testet den en gang. Den funker greit men jeg liker ikke hvordan den påvirker gitarlyden som skal kun passere gjennom.

Dagens Voiclive3 er rettet mot både gitar+vokal samtidig. Godt tenkt men jeg synes ikke at AD/DA konvertering er kommet til et brukbart nivå enda.

Link to comment
Share on other sites

Nei skjønner.

Jeg er ikke noen purist eller dyktig vokalist (stort sett skråling) så tror ikke DA konverterne kommer til å plage meg. Jeg bruker mye effekter op stemmen, mest echo, reverb og distortion og stoler ikke på at en tilfeldig lydmann fikser biffen med så lite lydsjekk som det er på en festival

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
  • Her var det jo overveldende mye respons  Uansett, jeg tenker jeg ender opp med MusicNomad Guitar One og mikrofiber til gitarkroppen, og satser på at det holder i første omgang. Så får man heller se senere, kanskje det ikke trengs mer enn det Så har jeg tre forskjellige rengjøringsartikler til gripebrettet, blir vel å teste D'Addario (Planet Waves?) Lemon Oil snart. Dette skal bli veldig interessant, har aldri prøvd å skikkelig rengjøre et rosewood fretboard før
  • Hei, jeg har nylig oppdaget PRS. Startet dette eventyret med en SE Standard 24 (fra 2018, tror jeg det er), som, imo, er en grei gitar. Det blir nok flere PRS etterhvert Kan også opplyse om at jeg har solgt alle Ibanezene jeg hadde, så jeg er vel muligens ikke noen IbanezFanatic nå.. Uansett, generelt når det gjelder rengjøring så kan det vel holde med å tørke av med en (fuktig?) mikrofiberklut, men har noen noe tips til hva man kan polere med? For å få bort riper og swirls. Skjønner forskjellige PRS har forskjellig finish men noen som har noen generelle råd? Og kan man bruke vanlig carnauba bilvoks (evt hybridvoks) på gitaren? Eller er det noe man skal holde langt borte? Ja, jeg vet det finnes et PRS rengjøringssett.. Og ja, jeg vet hvordan man bruker Google 👍
  • Det er dog vanlig Studio med gloss lakk og humbuckere. Usikker på hva p90s og faded finish har å si.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.