Web Analytics
Jump to content

TC-Helicon erfaringer


djupnes
 Share

Recommended Posts

Har noen testa TC-helicon greiene for live vokal? Bruker ganske mye dist, echo og reverb. Vanskelig med lydmenn som bare vil skru "best" mulig lyd og det frister veldig å kunne lage presets for hele settet og kontrollere dette selv.

Vreng, delay, reverb, telefonaktige lyder.

Det ideele hadde vært å synge gjennom en space echo og amp men det blir en logistisk utfordring så lurer på om disse boksene kan være løsningen. Men digital og multieffekt gir meg litt frysninger.

Link to comment
Share on other sites

Brodern har et par TC Helicon-bokser. En rack-sak som han bruker til innspillinger, og en liten pedal-sak som vokalisten i bandet hans bruker live. Har ikke erfaring med dist, men verb og echo låter hvertfall helt krem!

Link to comment
Share on other sites

Vår kvinnelig vokalist bruker VoiceLive 2.

Vi kobler den mot PA litt avansert så hennes hovedvokal ikke blir påvirket av maskinen.

Den går rett til PA mens korstemmene går fra maskinen til andre to striper på miksebord. (hovedvokalen blir mutet på maskinen)

På denne måten hovedvokal forblir analog og kun korstemmene digitale. Maskinen leser akkordene fra keyboard men det funker veldig bra hvis en bruker gitar.

Etter mye testing, vi kjører stemmene tørt og bruker klang fra miksebord.

Det er best å lage sine egne patch for nesten hver låt.

Vi har også voicelive Harmnoy Singer pedal.

Jeg testet den en gang. Den funker greit men jeg liker ikke hvordan den påvirker gitarlyden som skal kun passere gjennom.

Dagens Voiclive3 er rettet mot både gitar+vokal samtidig. Godt tenkt men jeg synes ikke at AD/DA konvertering er kommet til et brukbart nivå enda.

Link to comment
Share on other sites

Nei skjønner.

Jeg er ikke noen purist eller dyktig vokalist (stort sett skråling) så tror ikke DA konverterne kommer til å plage meg. Jeg bruker mye effekter op stemmen, mest echo, reverb og distortion og stoler ikke på at en tilfeldig lydmann fikser biffen med så lite lydsjekk som det er på en festival

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.