Web Analytics
Jump to content

Tracking av akustisk gitar - Hvilken mik bruker DU?


Stormshadow2k

Recommended Posts

Hoi!

Har noen en erfaring eller to å dele i forhold til å tracke akustisk gitar med ekstern mik på bang/buck basert budsjett ?

Eks: Akg C1000, Røde M3, Shure 81(dog litt dyr)

Hvilken eksterne mik bruker DU når du tracker ak. gitar ?

Edited by Stormshadow2k
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hvis du primært kun skal bruke mikrofonen til akustisk gitar så er det absolutt best å kjøpe en småmembran kondensatormikk. Denne type mikrofoner funker knall til instrumenter som gitar, stykere, blås, piano osv.

Et rimelig alternativ er denne:

http://evenstadmusikk.no/Produkter/Mikrofoner-/-Headset/Småmembran/Sontronics-STC-1-SILVER-Kondensator-m-utbyttbare-kapsle1060491-p0000041145

Hvis du vurderer Shure SM81, så nermer du deg prisen på et av de beste alternativene som finnes:

http://evenstadmusikk.no/Produkter/Mikrofoner-/-Headset/Småmembran/Neumann-KM-184-Cardioid-microphone-nickel-finish1022802-p0000010903

Alle de du har nevnt vil kunne funke greit, men når jeg tar opp en god akustisk gitar så låter det altid veldig fint med en Neumann 184 rett ut for 12. bånd. Hvis du peker mikken litt mer mot kroppen på gitaren får du mer bass, hvis du peker den mer mot gripebrettet får du mer diskant. Dette er nesten som å skru på en EQ, bare mye bedre. Hvis du ønsker å bruke mikken til vokalopptak også så kan du vurdere en stormembranmikk. Hvis du har tenkt til å drive litt med studiogreier så bør du ha flere mikker til ulike ting.

Link to comment
Share on other sites

Behringer har mange produkter, noen er bedre enn andre

C2 er et godt kjøp. Låter bra, tar opp gitar veldig fint, og fås i matchet par.

I følge Internetlore lages de på en annen fabrikk enn mange andre Behringermikrofoner. Den fabrikken produserer andre merker som har en langt høyere pris.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.