Web Analytics
Jump to content

Kobling av HSS-gitar


Alfi27

Recommended Posts

Hei! Har nylig ervervet meg en Suhr Rasmus S-100 som jeg er veldig fornøyd med, utenom elektronikken... Single coilene er type Suhr ML jeg syns har veldig, veldig mye diskant, type icepicky (selv på neck-pickupen). Mistenker at dette ikke er kun pickupene sin feil, og det er nesten nødt til å være 500k pots i den da humbuckeren ikke har dette problemet. En annen ting er at det kommer lyd selv om volum står på 0 og den har heller ikke akkurat lineær respons.

Jeg vet at single coils fungerer best med 250k pots og humbuckere fungerer best med 500k pots. Har googlet i flere timer uten å finne noe "fasit", da noen mener at «å ha en HSS-gitar er et kompromiss, og det er bare å leve med», mens andre mener at man kan få det beste fra begge verdener med en 500k resistor som blir koblet på singlecoilene på en eller annen måte. Det er også ufattelig mange ulike koblingsskjemaer, noen med flere caps, noen med en cap og en resistor, noen med en cap, noen med 300k pots osv...

Humbuckeren skal jeg forøvrig skifte ut så jeg har også tenkt på å kjøpe en bright humbucker og bare bruke 250k pots, men føler det blir litt "half-assed".

Er det noen som har erfaring med dette?

Link to comment
Share on other sites

Ta et bilde av elektronikken så vi får se hvordan det ser ut.

Tror din skal ha blitt levert med den Suhr-wiringen som gjør at de skal få rett verdi i alle posisjoner, mulig det har blitt bytta noe i ettertid, siden kurven på potmeteret høres feil ut.

Ellers så vil jeg bare si at Suhr sine pickuper er veldig bright generelt.

Har V60LP i neck og middle i min, har hatt DSV+ i et par gitarer.

Dette skal være de minst icepicky pickupene han lager, og selv disse er brightere enn det meste annet jeg har testa.

DSV+ skal være veldig rund, men synes denne låt alt for bright og hardt til jeg lodda den opp med 250K, da låt det ålreit.

For å være ærlig så er dette noe jeg har diskutert med folk endel, fordi at hver gang jeg hører andre spille Suhr IRL, så klarer jeg ikke å la være å legge merke til hvor brighte de gitarene er.

Suhr selv sier jo at de er sånn for å kutte gjennom og at ingen burde spille gitar uten å aktivt ratte tonekontroller, så det er vel konsekvent...

Edited by KristianF
Link to comment
Share on other sites

Akkurat ja. Hadde håpet jeg skulle slippe unna med å skifte kun humbuckeren, men da blir det nok et helt nytt sett... Jeg åpnet det tidligere i dag og det var noe som så ut som en superswitch, det var hvertfall dobbelt opp med terminaler sammenlignet med en vanlig switch. Det var også to firkantede, grønne kondensatore som det var skrevet "473j 100v" på, samtidig med noe som muligens kunne minne om en 500k kondensator, men det skal jeg bekrefte når jeg får åpnet opp og fikset bilde.

Tenkte å sette i den Bare Knuckle Irish Tour, Slow Hand eller Trilogy Suite i neck og middle og Holydiver eller Juggernaut i bridge så da er det mulig at det ikke blir for bright likevel, men vil uansett ha skikkelige pots som kan "cleane opp" på volumpoten.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.