Web Analytics
Jump to content

rognebærtre til tele-kropp


Recommended PostsHar vært en tur i skogen, og fant en fin rogn som jeg kappet med meg, noen erfaring med rogn som gitarmateriale, det er vel relativt hardt? har lyst å prøve det, men den må kløyves opp i passe bredde og tørkes først. Hvilken del av stammen er mest egnet, hadde tenkt å kløyve det i midten av årringene slik at det innerste da blir overflata på gitaren, og etter tørking høvle det flatt og deretter kappe sidene 90 grader og lime de to sammen. Det blir da altså en "twopiece" kropp. Men om noen har en formening om valg av treverk, er dere velkommen med kommentarer, kan jo legge ut bilder av prosjektet da...er helt nybegynner forresten.


Legger ved et bilde etter kløvejobben er gjort. Den viser seg å være litt mørk i midten, kan bli bra det.Nå skal de få stå å tørke , veide de på vekta, og den viser 11,7 kg på de tre bitene- helt ferske og kliss våt. Skal bli interessant å se på vekta når de er tørket.
post-14500-0-45077700-1429654539_thumb.j

Edited by killer
Link to comment
Share on other sites

Rogn er ganske tett og hardt, har sett det bli brukt til gripebrett og det bør ikke være noe i veien for å bruke det til hals også. Til kroppen mistenker jeg at det kan bli litt tungt, men det finner du ut når det har tørket.

Link to comment
Share on other sites

Og forsegl endene av treet med voks, shellac e.l. så det ikke tørker for fort. Vanlig Casco trelim (evt. fortynnet med litt vann for å smøre/pensle det utover) funker også bra, bare gi det et godt, tjukt lag.

Link to comment
Share on other sites

Da blir de å la treet tørke for en periode, skal forsegle det som beskrevet over. Da blir prosjektet satt på vent,, men skal prøve å lage kropp av en furuplank som jeg kom over, den er bred nok til å lage en hel kropp ,slipper å lime sammen to halve. Den er bortimot kvistfri,og er allerede tørr og fin. Men skal evt lage en egen tråd på den. Takk for de gode tipsene til alle.

Link to comment
Share on other sites

Furu har nesten bare fordeler. Lett å jobbe med, lav vekt, resonant, billig og lett å få tak i. Ulemper er at det er lett å få hakk og merker i, og at det kanskje ikke ser så spennende ut som andre treslag, men sånt er jo bare kosmetisk :)

Link to comment
Share on other sites

Furu har nesten bare fordeler. Lett å jobbe med, lav vekt, resonant, billig og lett å få tak i. Ulemper er at det er lett å få hakk og merker i, og at det kanskje ikke ser så spennende ut som andre treslag, men sånt er jo bare kosmetisk :)

Om man finner en tettvokst furu og er heldig med kvistene, så tror jeg furu kan være fin å se på, men smak og behag. Og om det lakkes med dekkende farge,så ser man ikke hva den er laget av....Kassegitarer har vel ofte gran i lokket, og det er jo mye mykere enn furu, man må bare være forsiktig.

Edited by killer
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.