Web Analytics
Jump to content

Skader på nyinnkjøpt bruktgitar


Le_Chuck

Recommended Posts

Har nylig kjøpt en Taylor 414ce fra finn, og stusser litt over et par ting som ikke var opplyst om i annonsen.

Det ser ut som halsen har vært sprekt ved overgangen til hodet. Klarer ikke å gjøre sprekken større ved å legge trykk på gitaren, så tror skaden har blitt reparert.

Vil en slik skade påvirke gitaren etter den evt. har blitt reparert?

Bilde 1 og 2 viser sprekken fra begge sider av halsen.

Har også noen litt dype spor under pickguard, noe jeg regner med kommer fra hard spilling med plekter. Er dette noe å bry seg om, eller er det kun et kosmetisk problem?

Blide 3 viser sporene.

For min del bryr jeg meg ikke noe om det kosmetiske, men hvis disse problemene påvirker lyden eller gjør gitaren svakere mtp. brudd osv, vil jeg prøve å heve salget.

Gitaren ble beskrevet som nesten ikke ser brukt ut.

Setter pris på all hjelp :)

post-14654-0-65393900-1424456740_thumb.j

post-14654-0-01262900-1424456745_thumb.j

post-14654-0-13369000-1424456749_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Om det er reparert eller ikke er vanskelig å si. Hvis det er det, er det minst like sterkt som før bruddet. Hvis ikke, er det et tidsspørsmål før det blir verre. Dette er noe selger definitivt burde ha opplyst om, og det har innvirkning på prisen. Her er det godt grunnlag for å heve kjøpet, evt. få igjen noe av summen som kompensasjon.

Det er jo helt greit å selge gitarer med skade, men da skal det opplyses om det.

Link to comment
Share on other sites

Minner for ordens skyld om at kjøpsloven er deklaratorisk, og dermed fullt ut fravikelig gjennom avtale - hva trådstarter har krav på, avhenger derfor av hva som ble avtalt (gitt at trådstarter ikke er i et forbrukerforhold). Er ellers helt enig i at gitaren ikke er i overenstemmelse med beskrivelsen "nesten ikke ser brukt ut", om dette var hele beskrivelsen.

Dersom det skulle bli aktuelt å reklamere overfor selger, kan du for øvrig lese min innføring i kjøpsrett (edit: som jeg ikke finner link til fra Helpdesk, selv om tråden skal være å finne der? Moderatorer?).

Edited by Astrum
Link to comment
Share on other sites

Takk for rask respons og gode svar:)

Selgeren kjøpte gitaren som demo-gitar i en musikkforretning, så han skulle ta det opp med dem.

Han hadde ikke brukt gitaren noe særlig selv, så hadde ikke lagt merke til defektene.

Satser på en oppklaring hva gjelder skadene snart.

Link to comment
Share on other sites

CastorFiber: Ah, takk, og beklager uvitenheten!

Le_Chuck: Ikke glem at du muligens vil kunne reklamere mot tidligere salgsledd etter kjøpsloven § 84 annet ledd, jf. forbrukerkjøpsloven § 35. Dette vil kunne gi deg bedre rettigheter (som om du hadde kjøpt gitaren i butikk som forbruker).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.