Web Analytics
Jump to content

Lydisolere fritstående garasje


MrJ1979
 Share

Recommended Posts

Jeg har et prosjekt der jeg skal bygge om en kald garasje som er frittstående til studio og øvingslokale for bandet. Det er ikke særlig plass til å lage noe rom i rom løsning . Garasjen er med 10 cm tykkt reisverk med betongsåle. Har fått noen tips om tunge isolasjonsmatter i vegg og dobbelgips( ulike tykkelser på platene) . Og i gulv noen harde isolasjonplater på ca 20 mm mot betong gulvet. Under ferdig gulv ønsker jeg varmefilm eller kabler. Planlegger også med balansert ventilasjon med lydfeller. Finnes det noen som har erfaringer med dette eventuelt tegninger ? Mvh

Edited by MrJ1979
Link to comment
Share on other sites

Ser ut som om du har valgt gode løsninger som mange har brukt før deg.. I tillegg kan du overveie å lage veggene skakke, altså liste ut på annenhver skjøt, slik at du ikke får motstående flater. På samme måte- kjøp inn godt med akryl fugemasse og legg på der du kommer til.
Så må jeg bare spørre, hva er barnefilm i denne sammenhengen?

Prøv også søkefunksjonen på forumet, avansert versjon, da det finnes mange eldre tråder om dette allerede.

Link to comment
Share on other sites

Akkurat dette med lydisolasjon er hjemmekinobyggerne gode på. De har også bygget om mange garasjer opp gjennom årene.

Mitt tips er å sjekke ut byggetrådene på avforum.no for tips. Jeg har selv bygget om en kjellerbod til hjemmekino, og det er der jeg også øver bass og spiller inn. Akustisk er det nok noen mindre forskjeller mellom idealet for henholdsvis innspillingsstudio, hjemmekino og øvingslokale, men det tror jeg sikkert du finner ut av, og det er flere likheter enn forskjeller.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Når det gjelder gulv, så hadde jeg rått betonggulv. På dette la jeg knotteplast (knottene ned, så gulvspon, og så fikk jeg elektriker til å legge varmefolie oppå det, før jeg la laminat oppå det igjen. Jeg ville isolert gulvet mer om jeg hadde hatt takhøyden.

Ulempen med varmefolie er at den gjerne er kun 60W per kvadratmeter. Det er litt lite som eneste oppvarming, spesielt om rommet er på bakken og er dårlig isolert.

Snakk med fagfolk om dette. Isolasjon i vegger og tak er viktig ikke bare for lyd, men også for varme.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Jeg skal legge ut bilder og detaljer i og omkring prosessen . Kom gjerne med flere tips og råd om det er noen som har noen. Fikk forøvrig ett i dag der det anbefales rupanel før gipsplatene festes. Dette med tanke på veggmonterte monitorer og gitarstativ i tillegg til stikkontakter og kabelgater.

Link to comment
Share on other sites

Det er sikkert fint, det, men jeg hadde heller lagt ned litt tid i å planlegge fester i veggene bak gipsplatene. Vil man gjøre det lett å finne dem igjen, kan man legge på patentbånd på festene/stenderne.Da finner man dem lett igjen med for eksempel en neodym- magnet. Det går med en del løpemeter panel på et helt rom.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Tja... 2000 - 2500,- kanskje?
  • Hei, Har ikke noe kjennskap til gitarer, men kan noen hjelpe meg med å si noe om hva jeg kan selge denne gitaren for? Mvh Stian
  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.