Web Analytics
Jump to content

Basförstärkare luktar bränt och säger bruuuummm.


TUFFTUFFTUFF

Recommended Posts

Hej, härom dagen när vi övade så råkade basisten dra ut högtalarkabeln mellan hennes kabinett och topp (Ashdown 600 Mag topp) på sin förstärkare. Luktade bränt. Efter det så låter det bara BRUUMMMMM när hon kopplar toppen till ett kabinett, BRUMMMET blir inte högre eller lägre om man kopplar in bas, höjer/sänker volymratten (eller andra rattar) eller trycker in några andra knappar, bara on/off. Jag antar att den må leveres in, men är det nån som har nån aning om vad som antagligen har tagit kvällen? Är det liksom något vi borde checka innan vi drar den till en dyr ampman/dame?

Om nån kan leda henne i riktig riktning så är hon väldigt tacksam :) .

Link to comment
Share on other sites

Skifte til dronemusikk? :P

Spøk til side, en transistortopp skal tåle å kjøres uten last, dvs at den ikke skal gå i stykker selv om det ikke er noen kasse koblet i. Det den ikke tåler, er kortslutning. Nå vet ikke jeg om hun brukte Speakon eller jack, men jackplugger har den svakhet at de kan kortslutte.

Derfor er det en mulighet for at det oppsto en kortslutning hvis toppen sto på, og hun tok ut pluggen når det var spenning på forsterkeren.
Jeg trodde nye forsterkere var sikret mot dette, men likevel, her her det altså skjedd noe.

Uten at jeg er ampdoktor, så har jeg da vært med på at utgangstransistorer ryker. Enten blir det helt stille, eller så bruuuummer det. Lukten du nevner forteller jo også noe om svidde komponenter.

Jeg er redd det er lite dere kan gjøre selv. Er den nyere enn fem år, er det jo bare å finne kvitteringen og levere den inn, og se hva som skjer.

Link to comment
Share on other sites

Nøstet litt mer i det Castor nevner:

Koplingsskjema til en litt mindre forsterker (300-500). http://www.schematicsunlimited.com/a/ashdown/ashdown-abm500-bass-magnifier-schematic

Ser ut som de bruker par av buz901p/buz906p transistorer i utgangstrinnet. Tre par på 500 watteren, kanskje er det så enkelt at 600en har fire par. På ebay ligger de på ca Nok 60 per par ser jeg. (men det er jo ikke sikkert at det er transistorene som er røket/det eneste som er røket.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.