Web Analytics
Jump to content

Basförstärkare luktar bränt och säger bruuuummm.


TUFFTUFFTUFF
 Share

Recommended Posts

Hej, härom dagen när vi övade så råkade basisten dra ut högtalarkabeln mellan hennes kabinett och topp (Ashdown 600 Mag topp) på sin förstärkare. Luktade bränt. Efter det så låter det bara BRUUMMMMM när hon kopplar toppen till ett kabinett, BRUMMMET blir inte högre eller lägre om man kopplar in bas, höjer/sänker volymratten (eller andra rattar) eller trycker in några andra knappar, bara on/off. Jag antar att den må leveres in, men är det nån som har nån aning om vad som antagligen har tagit kvällen? Är det liksom något vi borde checka innan vi drar den till en dyr ampman/dame?

Om nån kan leda henne i riktig riktning så är hon väldigt tacksam :) .

Link to comment
Share on other sites

Skifte til dronemusikk? :P

Spøk til side, en transistortopp skal tåle å kjøres uten last, dvs at den ikke skal gå i stykker selv om det ikke er noen kasse koblet i. Det den ikke tåler, er kortslutning. Nå vet ikke jeg om hun brukte Speakon eller jack, men jackplugger har den svakhet at de kan kortslutte.

Derfor er det en mulighet for at det oppsto en kortslutning hvis toppen sto på, og hun tok ut pluggen når det var spenning på forsterkeren.
Jeg trodde nye forsterkere var sikret mot dette, men likevel, her her det altså skjedd noe.

Uten at jeg er ampdoktor, så har jeg da vært med på at utgangstransistorer ryker. Enten blir det helt stille, eller så bruuuummer det. Lukten du nevner forteller jo også noe om svidde komponenter.

Jeg er redd det er lite dere kan gjøre selv. Er den nyere enn fem år, er det jo bare å finne kvitteringen og levere den inn, og se hva som skjer.

Link to comment
Share on other sites

Nøstet litt mer i det Castor nevner:

Koplingsskjema til en litt mindre forsterker (300-500). http://www.schematicsunlimited.com/a/ashdown/ashdown-abm500-bass-magnifier-schematic

Ser ut som de bruker par av buz901p/buz906p transistorer i utgangstrinnet. Tre par på 500 watteren, kanskje er det så enkelt at 600en har fire par. På ebay ligger de på ca Nok 60 per par ser jeg. (men det er jo ikke sikkert at det er transistorene som er røket/det eneste som er røket.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.