Web Analytics
Jump to content

OsloGutten [04.07.2014]


OsloGutten

Recommended Posts

Fender 1979 Stratocaster USA.

Kostet 568,- dollar i følge kviteringen fra Manny´s Music New York city. Nærmere ettersyn viser datoer på potmetere fra 1981. På denne tiden hadde Fender begynt å produsere 4-bolts gitarer. Denne har en hottere X1 bridge pickup orginalt som først kom på "The Strat" i 80/81. Smith era med 70-talls look. Veldig fin vekt (mange 70-talls strater er tunge og døde i sustainen), utrolig fin tilpassning av hals og en utrolig god lønnehals er ikke så galt :) Fantastisk gitar! Lydmessig låter den utrolig fint. Og da mener jeg utroliiiig fint :) Helt original.

Skjermbilde2014-07-04kl141114_zps4fc1a5e

PRS CE 22 (2004?) USA.

Denne har vært med på mange spillejobber. Veldig godt spilt inn, noe som gjenspeiler seg på halsen. Mye mindre friksjon nå, enn når den var ny vil jeg tippe. Veldig fin lyd fra pickupene. Dragon I og II tror jeg. Fem veis switch, som kanskje ikke er det helt store fra PRS, men en PRS låter uansett som en PRS. Ekstremt lettspilt med 0.9 strengene som sitter på.

Skjermbilde2014-07-04kl141234_zps5da6267

Heritage H-575 Custom (2001?) USA.

For de som ikke kjenner til Heritage er denne gitaren altså produsert på den gamle Kalamazoo fabrikken til Gibson, av tidligere Gibson arbeidere. Gitaren er et svar, eller videreføring av Gibson sin ES-175, og det var med god grunn at jeg valgte denne framfor Gibson sin. Dette er vel gitaren som har vært med på flest spilleoppdrag i år, og dere kan jo gjette hvilken sjanger det går i med denne gitaren ;) (Hint: real book)

Skjermbilde2014-07-04kl141017_zpsd2c07bc

Ibanez AR-50 (fra tidlig 80-tall) Japan.

Dette er grunnen til at jeg solgte en Gibson Les Paul. Rett og slett fordi denne er bedre. Den er dessverre ikke helt orginal, stemmeskruer og strengefeste er byttet ut. Er også mange riper og hakk, særlig baksiden, men halsen er heldigvis fri for skavanker, og det er vel det viktigste. Har til og med en coil-split til bridge. Fungerer faktisk overaskende bra. Låter selvølgelig ikke som en strat, men har flere bruksområder med coilsplitten.. Så lenge gitaren fungerer så godt som den gjør, så er det ikke så viktig med hva som er orginalt. Kommer vel ikke til å kjøpe en Gibson Les Paul med det første. Den er tung, men Les Paul-er skal vel være tunge, og strater skal være lette, eller hva?

Skjermbilde2014-07-04kl141201_zpsdb90365

Tokai Goldstar Sound (80´) Japan.

Dette er en veldig god rosewood strat, selv om jeg foretrekker lønnehals på strater. Elektronikken på denne er oppgradert til noe fra Fender USA. Husker ikke nøyaktig akuratt nå, men det er vel ikke såå viktig (tex mex i bridge osv..). Veldig særegen finish på denne. Jeg er litt usikker på om kroppen er original, men det er hvertfall ikke noe dårligere kvalitet på den. Veldig flotte flammer på denne, særlig halsen. Mulig man kan se litt av dem på kanten av headstocken. Flott arbeidshest dette :)

Skjermbilde2014-07-04kl141308_zpsc149864
Edited by OsloGutten
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.