Web Analytics
Jump to content

innspill på miks


Recommended Posts

Nå har kanskje jeg et litt annet lydideal enn ganske mange andre, men for meg er det nå, uten at jeg i detalj kan huske den forrige versjonen, slik at kompet på plass, gitar høres bra, det samme med vokal med tilhørende koring. Fin komposisjon, liker riffet!
Problemet for meg er trommene og bassen, som på mitt anlegg høres litt grøtete og pumpende. Det kan nesten virke som om det er kompressorer som slåss, eller instrumenter som krangler om frekvenser. Bassen blir mer definert lenger ut i låten. Bass og trommer er liksom bare en "klump" med lyd der det er vanskelig å få tak i detaljer. Det er mulig det skal være sånn for alt det jeg vet.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Har ikke hørt den forrige innspillingen. Hva slags monitorer er det mixet over? og hvordan er disse plassert. For meg virker det som om høytalerne er plassert i bordhøyde og ikke er riktig vinklet. Dette kan gi "lommer" hvor foreksempel bassen legger seg og blir massiv i rommet det mixes i. Dette gjør at mixen låter tynt og slapt.

Jeg vil også anbefale dere å bruke noen referansehøytalere for å bli litt mer kjent med utstyret dere mixer over. Dette kan hjelpe mye. Jeg har selv noen ganske dårlige Fostex høytalere som jeg vet ljuger meg midt i trynet når det kommer til Bass og lav mellomtone. i enkelte frekvensområder så er høytalerne overpotente og andre steder klarer de ikke gjenngi hva jeg forsøker å skru. Dette er selvfølgelig en svakhet, men når man ikke har penger til å skaffe seg høytalere til 100000 og snekre ett kontrollrom som er optimalt lydbehandlet, så må man bruke det man har. Synes du gjør lurt i å skaffe deg feedback fra andre her. For til 7 og sist handler det om at du får mange til å teste det på sitt oppsett og gi tilbakemeldinger utfra det. Dette er ting som gjør at du går noen ekstra runder med ditt eget utstyr og lærer å kjenne dine ting bedre, dette vil resultere i bedre mixing og flere som gir låta en ekstra lytt.

Jeg foreslåt følgende endringer i mixen:

Du kan legge til mer av 50 Hz i stortromma. Det gjør at den får mer "sug" over seg

mixe bassen den minst 4 db høyere og legg til noe i lav mellomtone vil tippe rundt 200 hz og kanskje litt rundt 1000 hz. da får den mer definisjon, og blir ikke så mumlete (bak pute effekten forsvinner kanskje noe)

Maten i gitaren ligger rundt 1000 hz du kan forsøke å sette ett highpass filter for å fjerne unødige frekvenser i bunnen. Prøv å sette det rundt 80hz i første omgang.

Vokalen kan godt få litt mer power. forsøk å mate den litt med 1200hz. Du kan også adde noe rundt 6500 hz for å få frem klarheten i den.

Cymbaler kan mates med 8500 hz. og gjerne 3-4 db opp. (hør i forhold til eq) kanskje også noe rundt 5000 hz.

Skarpen kan bli ganske snerten med litt mer av 10000 hz og litt mer fylde rundt 1200 hz.

Også vil jeg anbefale deg å sidchaine stortromme og bass. Da vil de trykke mer sammen (uten at chill feelen blir ødelagt)

Det ser kanskje mye ut, men det er vel det jeg kom opp med etter å ha hørt litt. Om du vil så kan jeg forsøke å gjøre en mix for dere. Jeg synes slikt er morro. og om du ikke liker det så kan du enkelt la være å bruke det :)

Jeg takler også å få svaret nei ;)

Lykke til :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.