Web Analytics
Jump to content

Spm ang lodding av humbucker.


Recommended Posts

På gitaren min så er det en kabel som sitter under bridge humbuckern. er det denne som blir kalt for bridge ground, eller er bridge ground jordingskabelen som kommer fra selve bridgen og IKKE bridgehumbuckeren? Skjønner tegningene jeg har veldig lett, men er bare jordingsdelen jeg sliter litt med. Kan noen hjelpe meg?

her er tegninga: https://bareknucklepickups.co.uk/main/downloads/schematics/general/humbuckers/2_hum__2_vol__1push_pull_tone_coilsplit__3_way_blade_switch.pdf

3 veis switchen er jo koblet fra før, så jeg trenger vel ikke gjøre noe med den?

hva menes med bridgeground wire? for det ser ut som jeg har en fra bridgehumbuckern og en fra brua/saddelen.

Og ground connection på jack socketen,hvor kommer den fra?

Setter veldig stor pris på hjelp, siden jeg er litt usikker på akkurat det med jording!

Link to comment
Share on other sites

Takk så mye=) skal prøve nå.. Men ble ikke så billig med å handle alt utstyr jeg trengte.

Har ett spm angående dette også. i følge det skjemaet som jeg linket til, så ser pickup switchen litt annerledes ut. På bildet her ser du min switch. rød til venstre,hvit i midten og svart til høyre. Hvilken av fargene skal til hvilken pot?

post-13630-0-20825000-1391198076_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Hva er det du forsøker å gjøre?

Er det snakk om pickupbytte, eller skal du ha inn coilsplit?

Dette er omtrent umulig å forklare over nettet, så det blir ikke lett å gi gode råd når du tar bilder av en switch med noen fargede ledninger som man ikke aner hvor forsvinner hen. Jeg sa jo jeg kunne fikse dette for deg. Har du handlet utstyr selv, så må det da være lurt at man kan følge et koblingsskjema.

Svaret på det du spør om, aner jeg ikke.

Link to comment
Share on other sites

Skal legge ut bedre bilde av hva jeg mener snart. Har koblingsskjema, men der ser pickupsswitchen annerledes ut. Når jeg ser på det skjemaet, så er det ikke noen farger på ledningene. På bildet ser du åssen min switch og på hvilken pins de er koblet på. Så lurte da på hvilken ledning som skal hvor i forhold til tegninga? 1 skal til den ene potten, en til den andre, og den siste til jacken. Men åssen finner jeg ut hvilken farge?

EDIT: har egentlig funnet ut at det må være rød eller svart. hvis det blir feil, så er det jo bare å bytte.

Angrer litt at jeg valgte å gjøre dette selv, men får jeg det ikke til så skal du få gjøre det. Jeg kan å lodde, men er dårlig på komponenter. Men nå ser det ut som at jeg skjønner hva jeg skal gjøre, så nå er det egentlig bare å kjøre på=) Hadde vært morro hvis jeg fikk det til selv da=)

Link to comment
Share on other sites

Siste jeg lurer på er at i følge det skjemaet jeg har,så skal grønn og hvit loddes sammen, men hvorfor er det krympestrømpe på den? skal jeg bare fjerne den, og følge skjemaet?

Og det jeg skal gjøre, er å koble sammen en bill lawrence 500r i neck med BKP Miracle Man i bridge. Med col split/push pull på tone.

post-13630-0-02085800-1391200671_thumb.j

Edited by Sexual_harrassement
Link to comment
Share on other sites

Det er krympestrømpe på den fordi den ikke skal komme borti noe og kortslutte, samt for å forhindre at det kommer luft til. Det gjør at loddingen holder bedre. Krympestrømpen kan du fjerne.

Siden det sitter pickups i gitaren fra før, er det bare å finne fargeskjemaet til de pickupene som sitter der, erstatte fargekodene med koblingsskjemaet på de nye pickupene, og koble helt likt, bortsett fra at du kobler to kabler til coilsplitbryteren. Piece of cake.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.