Web Analytics
Jump to content

Bytte ut Taylor Expression System med LR Baggs Anthem?


Hjemmesnekker
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg har en Taylor 714CE fra 2004 med Taylor eget Expression System (ES). Dette er vel av de første utgavene av ES, og funker i mine ører ganske dårlig. (Lurer rett og slett på om det er noe galt med det…).

Har lyst til å bytte ut hele systemet med for eksempel LR Baggs Anthem eller Anthem SL. Noen med erfaringer rundt dette? Er det mulig å beholde den eksisterende jack-utgangen? Kommentarer og råd mottas med takk.

Og dersom jeg er på ville veier med LR Baggs Anthem så kom gjerne med alternativer.

På forhånd takk for svar og hjelp :-)

Erlend

Link to comment
Share on other sites

Jeg har montert Anthem SL i en del gitarer jeg har lagd og er veldig fornøyd med hvordan det låter. Ikke annen innstillingsmulighet enn volumkontroll riktignok, men jeg har ikke savnet andre innstillinger. Man kan stille balansen mellom piezoen og miken med en stjernetrekker, det har jeg aldri behøvd. Vanlig Anthem krever plass til å montere preamp i lydhullet, da gjelder det at ikke noe bracing kommer i veien. Mulig det ikke er noe problem med din Taylor. Mulig du kan beholde jack-utgangen hvis du monterer Anthem, kanskje mulig å kutte kabelen og skjøte. På SL sitter preampen i jack-utgangen så den må nok skiftes. Hvis du har jackutgang i bunnen av gitaren sammen med reimfestet er det en enkel sak å bytte, trolig samme diameter på hullet. Hvis utgangen er et annet sted kan det også være mulig å sette det nye på samme sted, men da vil det være viktig å forsterke på innsiden av gitaren siden preampen gjør at utgangen blir tyngre enn en vanlig jack-utgang. Jeg har montert noen jack-utganger som egentlig var beregnet for reimfeste ved å legge inn et stykke på innsiden på ca 1 cm tykkelse med et hull som passet til utgangen. Jeg har tatt av den ytterste delen som er beregnet på å feste reima, så utgangen blir som en vanlig jack-utgang.

Sent from my iPad using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Takk for fyldig og godt svar!

Jack-utgangen sitter i reimfestet. Men Problemet er, slik jeg ser det, at Taylor har kombinert jack-utgangen med rom for batterioppbevaring og preamp. Se bildet.

En løsning kan være å flytte jack-utgangen til et annet sted, og forsterke sargen på baksiden som du sier J

post-8678-0-62089700-1390768319_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Takk for fyldig og godt svar!

Jack-utgangen sitter i reimfestet. Men Problemet er, slik jeg ser det, at Taylor har kombinert jack-utgangen med rom for batterioppbevaring og preamp. Se bildet.

En løsning kan være å flytte jack-utgangen til et annet sted, og forsterke sargen på baksiden som du sier J

Hvis jack-utgangen kan skrus løs fra resten kan du kanskje bytte ut bare den og la batteri-rommet være der? Hvis det er 9 volts batteri er det alltid mye enklere å ha tilgang fra utsiden enn å måtte ta av strenger for å komme til en batterilomme inne i gitaren. Du må da skjøte ledningen til batteriboksen men det er jo en enkel sak.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.