Web Analytics
Jump to content

Bytte ut Taylor Expression System med LR Baggs Anthem?


Hjemmesnekker

Recommended Posts

Hei!

Jeg har en Taylor 714CE fra 2004 med Taylor eget Expression System (ES). Dette er vel av de første utgavene av ES, og funker i mine ører ganske dårlig. (Lurer rett og slett på om det er noe galt med det…).

Har lyst til å bytte ut hele systemet med for eksempel LR Baggs Anthem eller Anthem SL. Noen med erfaringer rundt dette? Er det mulig å beholde den eksisterende jack-utgangen? Kommentarer og råd mottas med takk.

Og dersom jeg er på ville veier med LR Baggs Anthem så kom gjerne med alternativer.

På forhånd takk for svar og hjelp :-)

Erlend

Link to comment
Share on other sites

Jeg har montert Anthem SL i en del gitarer jeg har lagd og er veldig fornøyd med hvordan det låter. Ikke annen innstillingsmulighet enn volumkontroll riktignok, men jeg har ikke savnet andre innstillinger. Man kan stille balansen mellom piezoen og miken med en stjernetrekker, det har jeg aldri behøvd. Vanlig Anthem krever plass til å montere preamp i lydhullet, da gjelder det at ikke noe bracing kommer i veien. Mulig det ikke er noe problem med din Taylor. Mulig du kan beholde jack-utgangen hvis du monterer Anthem, kanskje mulig å kutte kabelen og skjøte. På SL sitter preampen i jack-utgangen så den må nok skiftes. Hvis du har jackutgang i bunnen av gitaren sammen med reimfestet er det en enkel sak å bytte, trolig samme diameter på hullet. Hvis utgangen er et annet sted kan det også være mulig å sette det nye på samme sted, men da vil det være viktig å forsterke på innsiden av gitaren siden preampen gjør at utgangen blir tyngre enn en vanlig jack-utgang. Jeg har montert noen jack-utganger som egentlig var beregnet for reimfeste ved å legge inn et stykke på innsiden på ca 1 cm tykkelse med et hull som passet til utgangen. Jeg har tatt av den ytterste delen som er beregnet på å feste reima, så utgangen blir som en vanlig jack-utgang.

Sent from my iPad using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Takk for fyldig og godt svar!

Jack-utgangen sitter i reimfestet. Men Problemet er, slik jeg ser det, at Taylor har kombinert jack-utgangen med rom for batterioppbevaring og preamp. Se bildet.

En løsning kan være å flytte jack-utgangen til et annet sted, og forsterke sargen på baksiden som du sier J

post-8678-0-62089700-1390768319_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Takk for fyldig og godt svar!

Jack-utgangen sitter i reimfestet. Men Problemet er, slik jeg ser det, at Taylor har kombinert jack-utgangen med rom for batterioppbevaring og preamp. Se bildet.

En løsning kan være å flytte jack-utgangen til et annet sted, og forsterke sargen på baksiden som du sier J

Hvis jack-utgangen kan skrus løs fra resten kan du kanskje bytte ut bare den og la batteri-rommet være der? Hvis det er 9 volts batteri er det alltid mye enklere å ha tilgang fra utsiden enn å måtte ta av strenger for å komme til en batterilomme inne i gitaren. Du må da skjøte ledningen til batteriboksen men det er jo en enkel sak.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.