Gå til innhold

Hjemmesnekker

Medlem
 • Innholdsteller

  15
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4 Neutral

Om Hjemmesnekker

 • Rang
  Nybegynner

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Takk for svar! Ser poenget med annenhåndsverdi. Men kan jo beholde originalfiner-plata og sette tilbake om den skal selges. Tror jeg gjør et forsøk Men hvordan er dette med ohm igjen? Har antall elementer noe å si? De gamle elementene er 16 ohm, men koblet til uttaket for 8 ohm. (16/2 antar jeg). Med 1x12 8 ohm er det vel ingen tvil om at den skal kobles til 8 ohm uttaket?
 2. Hei! Jeg har en Dr.Z Maz 8 med 2x10 Dr.Z elementer. Har hørt mye bra om Alnico Blue 12", og kunne tenke meg å bytte ut de originale Dr. Z 2x10 med 1x12 Alnico Blue. Noen med erfaring rundt dette? Ser for meg å bytte ut den gamle finerplata i fronten på forsterkeren (som har 2 stk. hull for 10") med en ny finerplate med et 12" hull. Burde være gjennomførbart, eller? Tips mottas med takk!
 3. Jeg kjøpte lønneplanker her: http://www.emne3.no/ Holder til i Vestfold, Tønsberg-traktene. Fin-fin service.
 4. Litt fra halsbygginga. Skrev ut plassering av bånd på A1 ark og limte direkte på gripebrettet. Jiggen for å frese raduis i gripebrettet funka ikke optimalt. Enklere med "radius-blocks" og sandpapir.
 5. Igjen takk for fin-fine tilbakemeldinger! Har flest byggebilder fra den første gitaren jeg bygde. Den er geometrisk nesten helt lik #2, men med litt kjipere treverk. (Ville begynne med noe "billig", var redd for å feile/ødelegge flotte emner...). Lagde meg et "kotekart" for å frese ut grovkonturen i toppen. 12 steps a 1 mm.
 6. Enig, pussig at ikke flere bruker 0te bånd. Spesielt for oss hjemmesnekkere; strengehøyde og radius blir på enkelt vis perfekt
 7. Takk for hyggelige tilbakemeldinger! Elektronikken er ikke lodda sammen ennå, så vet ikke hvordan dette låter plugged... Men akustisk høres det greit ut. Halsen er litt i kraftigste laget, mulig jeg høvler den litt ned etter hvert. Har prøvd å lage en ”smooth” overgang mellom hals og kropp, men kan ikke ta mer av kroppen uten å komme inn i ”neck-pocket”. Vurderer ”neck thru” neste gang for å få en mykere overgang. (Hva f… heter alle disse greiene på norsk? Har lest om gitarbygging på nettet i årevis, alt på engelsk, har rett og slett et begredelig ordforråd når det kommer til gitartekniske ord og utrykk på norsk).
 8. Hei! Har lest en del rundt av på dette forumet de siste årene, uten å poste nevneverdig. Inspirert av ”lurketråden” tenkte jeg med dette å si hei, og samtidig benytte anledningen til å vise noen bilder av min siste hjemmesnekra gitar: - Mahogny og lønn i kropp - Limt hals av lønn (norsk) og enony fingerbrett. - 635 mm skalalengde - Seymour Duncan '59 pickups - Behandlet med W.D. Lockwood fargepigment og Chestnut Finishing oil. - Plastikk binding Det gjenstår noe loddearbeid og intonering/finjustering, så er øksa klar for spilling. Spiller ellers gitar i et temmelig harry cover-band, med 80-talls slagere på repertoaret. Håper flammelønn og farge a la Jack Daniel's slår an
 9. Takk for fyldig og godt svar! Jack-utgangen sitter i reimfestet. Men Problemet er, slik jeg ser det, at Taylor har kombinert jack-utgangen med rom for batterioppbevaring og preamp. Se bildet. En løsning kan være å flytte jack-utgangen til et annet sted, og forsterke sargen på baksiden som du sier J
 10. Hei! Jeg har en Taylor 714CE fra 2004 med Taylor eget Expression System (ES). Dette er vel av de første utgavene av ES, og funker i mine ører ganske dårlig. (Lurer rett og slett på om det er noe galt med det…). Har lyst til å bytte ut hele systemet med for eksempel LR Baggs Anthem eller Anthem SL. Noen med erfaringer rundt dette? Er det mulig å beholde den eksisterende jack-utgangen? Kommentarer og råd mottas med takk. Og dersom jeg er på ville veier med LR Baggs Anthem så kom gjerne med alternativer. På forhånd takk for svar og hjelp :-) Erlend
 11. Takk det samme, condemned- Trivelig kar du au Pedalen ble sendt til avtalt tid, og var som beskrevet - det vil si tilnærmet som ny! (BB preamp funker forresten som ei kule på min Dr. Z Maz 8).
 12. Dersom du holder til i Oslo-området kan Oslo Finerfabrikk være et godt alternativ. De har "alt" innen både finer og heltre. Tror de først og fremst selger til bedrifter, men jeg har ved et par anledninger handlet der som privatperson.
 13. Som nevt over må du først velge deg en skalalengde (scale lenght). Deretter kan du bruke en "fret position calculator" (f. eks: Fretcalc), så får du automatisk beregnet avstanden mellom båndene. Lykke til!
 14. Fint, takk for tips! 2-1 i favør ENGL. Stiletto ACE`n er nok rå, men dessverre for dyr...
 15. Hei! Er ny på forumet – dette er min første post. Ser ut som det er mye ok folk her inne, med atskillig kunnskap! Skal kjøpe ny forsterker, fortrinnsvis en combo. Etter en del leting står valget mellom ENGL Screamer 50 (1x12") eller Blackstar Series One 45 (2x12"). Spiller primært cover-låter i gata Rolling Stones, Guns n` Roses, Queen mv. Forsterkeren skal brukes både i band-sammenheng (øving/spillejobber) og hjemme i stua… Forsterkeren bør altså låte bra på lavt volum. Har ingen intensjon om å kopiere tonen til overnevnte band, men ønsker allsidighet med både god clean og vreng. Noen synspunkter? Eventuelt alternative comboer i prisklassen opp mot 15.000?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.