Web Analytics
Jump to content

NGD: Epiphone worn cherry 1966 Wilshire reissue


Dolven
 Share

Recommended Posts

Januarsalget på 4Sound startet i går, og i Stavanger var denne en av to Epiphone gitarer satt ned i pris. Fra 2.299,- kr. på onsdag, til 995,- kr. i går.

Jeg har tidligere prøvd gitaren, men det har ikke vært aktuelt å kjøpe en gitar til mer enn 1500,- kr. på dette tidspunktet. Men når den kom på salg måtte jeg bare slå til!

Wilshire-gitaren er et originalt Epiphone-design fra femti- og seksti-tallet. Mange kjente gitarister har eid en Wilshire, den mest kjente av dem alle er Jimmi Hendrix, som brukte en Wilshire en del i studio.

Gitaren er i worn cherry finish, med hvitt plekterbrett, og chrome hardware. Pickupene er NY minihumbuckere, som gir et variert lydbilde. Alt fra tunge, dystre, nesten litt hule toner til bright bluesrock med mye driv kan spilles på denne gitaren. Fjøla består av mahognykropp og mahognyhals, med rosewood fingerbrett.

Bilder av mitt eksemplar kommer ut senere, men her er en pekepinn fra Epiphones hjemmeside:

WC_Splash.jpg

Denne fjøla spiller som en drøm! Hadde aldri trodd at jeg kom til å gå ut av 4Sound med noe annet enn en Les Paul eller SG, i alle fall ikke nå, men denne her er så fantastisk og bra at jeg ikke kunne la være når jeg fikk den til denne prisen. Den spiller som en drøm, og den tynne halsen er noe jeg tror jeg kan like når jeg bare blir vandt med det. Det beste med denne gitaren er likevel hvor allsidig den er. Du trenger ikke mange pedaler for å få forskjellige lyder fra denne, det holder å vri på tonekontrollen på gitaren, minihumbuckerne som sitter her har ekstremt mye å by på!

Aldri har jeg sett så mye gitar for en tusenlapp før!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.