Web Analytics
Jump to content

DIY plekterbrett


 Share

Recommended Posts

Jeg har kjøpt et par "uncut pickguards" fra GFS.....

Og lurer selvfølgelig på hva som er beste måten å skjære de ut på. Jeg har Dremel med overfres, stor overfres, elektrisk stikksag, små løvsager... Har vel prøvd med stikksaga før og det ble ikke helt bra.... Så hva gjør dere som kan dette?

Det jeg skal lage er et noe spesielt brett for en Explorer type, mye rette kanter på det....

Link to comment
Share on other sites

Vær klar over at gamle plekterbrett kan være ganske sprø i forhold til helt ferske råmaterialer. Plast aldres ganske fort.

Jeg synes det er så mye jobb å lage fresemal at jeg ikke gadd, siden plekterbrettet var av en sånn type og fasong at jeg ikke kunne bruke det mange ganger. Er det noe som kan brukes flere ganger, er det klart man sparer tid på å lage mal. Det er da helt klart.

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Har skjært ut ett brett nå...

Båndsag rundt kantene, og løvsag med et fint blad på pickuphullene.

Brukte en fil og sandpapir for å skråskjære kantene. Synes det ble ganske ok resultat.

Det er brettet som er i Mean Green tråden...

Haha, det tok jo nesten et år før jeg fikk gjort dette!

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.