Web Analytics
Jump to content

Multitrack movies "for dummies"


juzzizhow

Recommended Posts

Hvordan kan jag, på enklest mulig måte, lage en "one man band" film med f.eks bass, kassegitar, banjo og dobro i sån 2x2 tile format ?

Alltså:

--------------------------

| Bass | Kassegitar |

--------------------------

| Banjo | Dobro |

--------------------------

Det å spille in musikken / instrumentene er ikke noe problem ... Men dette med filming og videoredigering har jag aldrig skjønt meg på ...

Bruker Mac med iLife '11. Har også Logic Express 9.

Får spillt in en videosnutt som jag kan ta in i f.eks GarageBand der jag kan spille inn fler instrumenter.
Men det blir jo da på en og samme film-/videofil ...

Link to comment
Share on other sites

Kan jo dette på PC, men trenger støttehjul på Mac.

Fant dette, kanskje det kan hjelpe?

http://forum.ukuleleunderground.com/showthread.php?39581-Making-a-multi-window-multitrack-video-%28How-to%29

Den gangen jeg gjorde dette på PC, fant jeg fort ut at med mine spilleferdigheter så var det fristende å fikse litt på lyden. Da var det nyttig å bruke en form for "klapper" eller signal på begynnelsen, slik at det var lett å få synk mellom lyd og bilde når jeg la på den reviderte lyden på videoklippet igjen. Det er jo ikke sikkert du trenger det.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hatt dette som (en del av) jobben i en periode, og har en versjon av Vegas Video liggende på maskinen. Jeg må innrømme at jeg ikke har somlet meg til å slette den, da det er gamlejobbens lisens..

Etter det jeg vet, er det ingen der som driver med slikt lenger, de kjøper ferdigvare, så jeg har ikke så dårlig samvittighet. :)

I forhold til tilgjengelige verktøy, er vel det å bruke Vegas Pro til dette omtrent som å bruke Photoshop extended til å crope et bilde. Skulle ikke forundre meg om det går an å bruke Windows moviemaker.

Jeg tror noe av greia rett og slett er å pynte på lyden, og legge den tilbake på videoen i synk. Da blir det bra.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror noe av greia rett og slett er å pynte på lyden, og legge den tilbake på videoen i synk. Da blir det bra.

Lyden ser jag ikke som noe problem ... Det jag ikke skjønner er hvordan jag skall få lagt sammen 4 individuelle videoopptak (i "synk") i 2x2 format ... :-/

Men tenkte ikke på at jag kan kjøre iMovie (eller photobooth) i bakgrunn da jag tar opp med GarageBand ...

Part A

Step 1: After deciding and practicing the different parts of the song you will be recording, start GarageBand and create a new music project.

Step 2: Once you have set everything ready for recording, open iMovie and start the webcam (iMovie will ask you to name the iMovie-event). Now, start filming the first video track and go to GarageBand to start recording the audio track for the video track you are just filming right now.

Step 3: Repeat Step 2 for every additional track — Again: Record audio on GarageBand, film video on iMovie.

Step 4: Mix your song (audio) on GarageBand.

http://forum.ukuleleunderground.com/showthread.php?39581-Making-a-multi-window-multitrack-video-%28How-to%29

Da gjenstår vel bare å lære seg å bruke iMovie før 'part B' ! 8)

Takk !

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.