Web Analytics
Jump to content

erfaringer med line 6 HD400/500/eleven rack


Straymond

Recommended Posts

Har dere prøvd noen av disse? Virker som at dette kan være optimalt for mitt bruk, men ser ikke helt de store forskjellene mellom de to foruten at man kan kjøre fler effekter samtidig på 500.

Edited by Straymond
Link to comment
Share on other sites

Finn en brukt 11Rack eller noe isteden.

Kjøpte etpar av disse til skolen jeg jobber på og de låter så kjipt at ingen gidder å bruke de :)

De er gode på og få alle gitarer man plugger inn i de til å låte likt, noe jo Line 6 er ganske kjent for :)

Det går selvsagt ann å få OK lyd ut av de men hvis man er vant til responsen fra en god amp finner

man ikke noe av det her, ganske uinspirerende med andre ord...

Link to comment
Share on other sites

Finn en brukt 11Rack eller noe isteden.

Kjøpte etpar av disse til skolen jeg jobber på og de låter så kjipt at ingen gidder å bruke de :)

De er gode på og få alle gitarer man plugger inn i de til å låte likt, noe jo Line 6 er ganske kjent for :)

Det går selvsagt ann å få OK lyd ut av de men hvis man er vant til responsen fra en god amp finner

man ikke noe av det her, ganske uinspirerende med andre ord...

helt enig.har 11rack nå og hadde hd500 ett års tid,og den både høres og føles kjip ut. 11rack er i en heeelt annen liga,og lett å skru seg til god tone :)

Link to comment
Share on other sites

Har Pod HD500. Har hatt den siden rett etter den kom ut. Forskjell på 400 og 500 er et par ting. Som du nevner så kan man kjøre flere effekter på 500. Men i tillegg an du kjøre Dual Amp setup. Dvs mixe 2 forskjellige amper i samme lyden. Den funksjon gir og muligheter for f.eks å legge en 20ms delay i ene siden bare så du får en dubbingeffekt i lyden. Spesielt fint med den forsinkelsen hvis man kjører harmonizer, da låter det mer 2 stemt og ikke bare 2 toner.

Det som er fint med POD HD 500 er at den er kompakt. Alt er i brettet og du kan fritt velge hva hver stompswitch skal styre. En switch kan styre flere ting også. Eks kan du ha et preset du bruker til rytme med en kort slap-delay. Ved ett trykk på brettet kan du da gjøre slik at den skrur av slap-delay, legger på en lengre og høyere mixet delay og legger til en boost for å spille lead.

Jeg har brukt brettet på mange jobber kjørt direkte i PA, aldri brukt det til opptak mot PC f.eks. Måtte jobbe litt men fikk bra lyder ut av det. Men kjenner andre som ikke har fått det.

De fleste presets fra fabrikk er crap. Bare en haug med effekter. Jeg laget alle fra scratch. Nesten ingen amper låter bra når du tester de, du må skru. Et slikt brett i kombe med en Line6 DT Amp låter vist kule. Har dog aldri testet selv.

Ser vi på det som ikke er så bra. Det er litt jobb å få skrudd inn gode lyder på det. Du kan laste ned haugevis på nett men de fleste vil ikke låte bra hos deg. Grunn er at POd låter veldig forskjellig om du kjører i en PA, til en amp eller rett i en pc. SLike forskjeller er det på mange slike brett men de er store på POD. Jeg laget et par banker med lyder til livebruk, kopierte alt til nye banker og tilpasset lyder der for å kjøre gjennom kabinett.

Så det som var de største svakhetene med den.

- Lyden blir lett for massive og vid på den. Spiller man i band med mange tar den for mye plass, spesielt i bassområdet. Ved å skru ned bassen så blir ikke bare lyd lettere i bunn men den mister og punchen.

- Reverb kan låte litt metalisk på en del låter.

Sjekk på www.glenndelaune.com Han har en del klipp der med Pod og andre brett. Han får fin lyd ut det han hvertfall.

Men som sagt, jeg har skrudd mye men og fått ut bra lyder, Brukt den masse. I forhold til prisen så er det jo mye inni den.

Alternativer er som nevnt 11 rack, kjenner ikke det selv. Da trenger du eget fotbrett i tillegg.

Vox Tonelab kjenner jeg noen som bruker og er veldig fornøyd med. Alt i ett brett igjen som ikke koster så mye.

Over på ting som låter virkelig bra: Fractial Audio Axe FX-2 og evt Ultra. Kemper Profiler. Men de koster mye mer.

Selv endte jeg på Kemper. Jeg trenger ikke alle effektmuligheter på kryss og tvers som AXE-FX2 har. I tillegg koster Kemper langt mindre.

Kemper er kjent for å låte veldig autentisk i forhold til orntli amper.

Og ja, det låter klart bedre.Her kan du dempe bassen my uten å miste punchen i lyden ved behov. Effektene låter bra, er dog ikke så mange som i Axe. Lett brukergrensesnitt.

Og ikke minst. Det aller meste som lå inn kunne spilles på direkte, evt med minimalt med justering. Jeg har så klart bygget opp lyder der og skrudd mye men det låter og veldig bra.

Kemper koster vel 12500, så trenger du midibrett i tillegg. Holder med Behringer FCb1010 til 1.000,- og så kjøper man en Kemper chip til det på nett for 120,-. Skifter man til den chipen er brettet ferdig konfigurert til Kempern. Men det er jo 3-4 ganger så dyrt som POD.

Men det alt kommer til med slik maskiner: Du må vite hvordan skru på en amp, hvordan du skal sette opp ting som kompressor, drive, reverbs etc i real lifel, ellers får du neppe bra lyd ut av slike maskiner.

Da ble det et lilt langt svar, får håpe du fikk litt mer oversikt.

Link to comment
Share on other sites

En annen svakhet jeg glemte å skrive om Pod HD 500.

Pedalen i brettet fungerer med en slags magnetkrets. Det er altså ikke noe potmeter eller noe som er vanlig ellers.

Det gjør at den ikke virker når det er kjølig av en eller annen grunn. Man spiller ikke så ofte utendørs når det er kaldt. Men jeg har gjort det noen ganger i alpinsteder i påsken f.eks. Selv om det da er sol og en del plussgrader så streiker den. Etter å ha vært inne igjen en halvtimes tid igjen så virker den normalt.

Andre merker som har slike gitarprosessorer er Boss, Roland, TC, Rocktron, DV-Mark, Digitech, Zoom bl.a Men jeg har ikke testet noen av de og vil derfor heller ikke si noe mer om de.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.