Web Analytics
Jump to content

NGD - Ibanez RG470. (Ikke 570 nei....)


askret
 Share

Recommended Posts

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å skryte noe spesielt av denne gitaren, men likevel....

Kjøpte den for en tusenlapp, og den så ikke ut!

Hybelkaniner i stort antall og i alle størrelser hadde bosatt seg overalt i gitaren! Og den så generelt veldig lurvete ut, blass og fullstendig ute av all fornuftig justering, samt at elektronikken sprakte og den manglet låser og skruer på lockingnut, samt at whammy-baren manglet...

Men en runde på bordet med å skru den helt fra hverandre (inkludert tremoloen..) og gjøre den ren, olje alle tremoloens deler, rense opp i potmeter, samt lodde jacken på nytt, olje gripebrettet, polere opp kroppen, sette på nye strenger, så ble den plutselig helt akseptabel og presentabel!

Ibanez%20kroken.jpg

Fant låseblokker til nuten i roteskuffen, og også tre blanke skruer til dette. Så at Gitarist.no skulle ha 35 kr pr. skrue... Så jeg lakkerte heller mine svarte...

Hadde også en standard Floyd whammybar liggende, den typen uten gjenger i.. Og jeg trengte gjenger til denne. Heldigvis mm mål på Ibanezen, så jeg gjenget opp whammybaren min, passet helt fint den!

Justerte så opp tremoloen, og tro det eller ei, men denne gamle saken funker helt fint, og returnerer til riktig plass som den skal!

Den trives godt i Ibanez-hjørnet mitt, og jeg synes den låter helt fint!

Gitaren har serienr F0142243, så jeg mener den er bygd i Japan i 2001. Om noen mener noe annet, eller mener det er noe annet enn en RG570, så kom med det! Selger var faktisk usikker, og det er jeg også. Pickupene som står på er Ibanez V8, S1 og V7. Tremoloen er Lo-TRS, det er iallfall det som står på den.

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Får man Ibanez'er for under 2 lapper med F først i serie nummeret er det bare å kjøpe Her er din:

http://www.guitardaterproject.org/ibanez.aspx

Tror slutten av 80 ,90 tall, og tidlig 2000 økser fra Fuji-gen Plant, Japan vil få en ok verdiøkning.

Jeg kjøper opp alt jeg kommer over.

Og det er digg å sette istand vrak.

http://forum.gitarnorge.no/topic/50971-rg-550n-ingen-ville-ha/

Edited by stensen
Link to comment
Share on other sites

Tror at en kombinasjon av bruk&kast, at folk ikke kan så mye praktiske ting lenger, latskap og for mye penger blant folk gjør at man kan komme over slike saker! Svært ofte er det bare litt tid og lite penger som skal til!

Link to comment
Share on other sites

Dessverre dårlig med før bilder.. Den var så stygg at jeg ikke tenkte på det...

Det eneste bildet er dette, men der er den allerede gjort ren og gripebrettet er oljet....

Bare en tremolo i løse deler viser at noe er på gang...

Ibanes%20RG570.jpg

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.