Web Analytics
Jump to content

Fretbuzz


oyvho

Recommended Posts

Heisann

Lurte på om noen har noe tips til meg. Opplever fretbuzz på G, B og e-strengene, på 13. bånd. Har forsøkt å justere thrussroden, siden det var det eneste som fungerte sist den var sånn, men det har ikke fått vekk fretbuzzen.

Link to comment
Share on other sites

Du kan også forsøke en skikkelig intonering av brua, jeg har løst slike problemer før med litt justering der, kan gå ørlitt opp på strengehøyden også.

Om gitaren er gammel så kan det også være en ide å få pusset litt opp på fretsa

Edited by Concker
Link to comment
Share on other sites

Har du en liten bulk rundt 14. bånd?


Dette er vanlig på tradisjonelle halsfester for akustisk gitar over tid ettersom gripebrettet er limt til halsen t.o.m 14. bånd og limt til toppen på gitaren fra 14 bånd. Antageligvis må det gjøres en neck reset. Det er ikke sikkert det er nødvendig, men det er sansynlig hvis gitaren er gammel og det ikke er brukt luftfukter. Eneste som ikke har dette problemet er Taylor-gitarer som har en annen type halsinnfesting der gripebrettet er limt til halsen hele veien opp.

Kan du si noe om hvilket merke, hvilken modell, hvor gammel den er og om du har brukt luftfukter? Evt hadde et bilde vært supert.
Hvor i landet bor du? I nærheten av en kyndig butikk eller reparatør? Evt kjenner du noen som kan hjelpe deg?

http://www.acousticguitarforum.com/forums/showthread.php?t=98413

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.