Web Analytics
Jump to content

Få lik lyd som John Petrucci i Glasgow Kiss


EitZey

Recommended Posts

Hei! :) Prøver å lære meg glasgow kiss av John Petrucci, men jeg får IKKE til å få en bra lyd til sangen, skal fremføre den med bandet mitt om et par uker, så trenger tips! :)

Setupet mitt:

Gitar: Gibson SG Special faded

Amp: Peavey Valveking 212

Pedaler:

Boss os-2

Boss ml-2

Boss dn-2

CryBaby Wah-wah

Noen som har noen tips til hvordan jeg kan få en bra lyd med dette? Har også muligheten til å låne pedaler av folk, hvis noen har noen tips til noen andre pedaler jeg trenger for å få til lyden. Takk for svar på forhånd :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville droppet distortionpedaler da de fleste farger lyden, og jeg har sjeldent fått bra lead-sound fra pedaler med veldig mye vreng.

Prøv å heller bruke vrengen i valvekingen din og jobb med pickingteknikken di, da det har mye å si for den type lyd. Og kanskje vurderer å skaffe deg en overdrive-pedal som boost.

En TS9 er ganske vanlig, men du klarer deg nok på lang vei med Boss SD-1.

Muligens du kan bruke OS-2 eller DN-2 til det, prøv. Det du gjør er å sette:

drive = 0 eller 1 og

volum/level = 8 eller 9.

Forsterkeren må være innstilt på vreng, men ikke for mye.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar! :) Skal prøve meg litt frem!

Forresten, peavey valveking 212, jeg leste masse gode ting om den, men jeg får ALDRI til lyden jeg vil ha i den :( Hverken clean eller distortion, og uten noe bra clean-lyd, så blir det ikke noe særlig bra lyd i pedalene. Er forsterkeren min fucka, eller er jeg dårlig til å stille på ting, eller er den forsterkeren generelt dårlig?

Link to comment
Share on other sites

Peavey Valveking er ikke verdens dyreste greier, og som med andre "ikke verdens dyreste greier" har gutta på fabrikken spart inn her og der - eksempelvis rør. Tipper at en slik amp vil ha et enorm utbytte av et rørskifte.

Hvor mye tid og penger er typisk å måtte bruke på rørskifte? :)

Link to comment
Share on other sites

En overdrive/boost i fornt eller rikelig med vreng og 300- 400 ms med delay ska gjør susen! Men kan også høres ut som det ikke hadde vært dumt med et rørskifte om det fortsatt er originalrør som står i ja! Eurotubes.com har en del og for veldig gode priser. Sender veldig fort også!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.