Web Analytics
Jump to content

Få lik lyd som John Petrucci i Glasgow Kiss


EitZey
 Share

Recommended Posts

Hei! :) Prøver å lære meg glasgow kiss av John Petrucci, men jeg får IKKE til å få en bra lyd til sangen, skal fremføre den med bandet mitt om et par uker, så trenger tips! :)

Setupet mitt:

Gitar: Gibson SG Special faded

Amp: Peavey Valveking 212

Pedaler:

Boss os-2

Boss ml-2

Boss dn-2

CryBaby Wah-wah

Noen som har noen tips til hvordan jeg kan få en bra lyd med dette? Har også muligheten til å låne pedaler av folk, hvis noen har noen tips til noen andre pedaler jeg trenger for å få til lyden. Takk for svar på forhånd :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville droppet distortionpedaler da de fleste farger lyden, og jeg har sjeldent fått bra lead-sound fra pedaler med veldig mye vreng.

Prøv å heller bruke vrengen i valvekingen din og jobb med pickingteknikken di, da det har mye å si for den type lyd. Og kanskje vurderer å skaffe deg en overdrive-pedal som boost.

En TS9 er ganske vanlig, men du klarer deg nok på lang vei med Boss SD-1.

Muligens du kan bruke OS-2 eller DN-2 til det, prøv. Det du gjør er å sette:

drive = 0 eller 1 og

volum/level = 8 eller 9.

Forsterkeren må være innstilt på vreng, men ikke for mye.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar! :) Skal prøve meg litt frem!

Forresten, peavey valveking 212, jeg leste masse gode ting om den, men jeg får ALDRI til lyden jeg vil ha i den :( Hverken clean eller distortion, og uten noe bra clean-lyd, så blir det ikke noe særlig bra lyd i pedalene. Er forsterkeren min fucka, eller er jeg dårlig til å stille på ting, eller er den forsterkeren generelt dårlig?

Link to comment
Share on other sites

Peavey Valveking er ikke verdens dyreste greier, og som med andre "ikke verdens dyreste greier" har gutta på fabrikken spart inn her og der - eksempelvis rør. Tipper at en slik amp vil ha et enorm utbytte av et rørskifte.

Hvor mye tid og penger er typisk å måtte bruke på rørskifte? :)

Link to comment
Share on other sites

En overdrive/boost i fornt eller rikelig med vreng og 300- 400 ms med delay ska gjør susen! Men kan også høres ut som det ikke hadde vært dumt med et rørskifte om det fortsatt er originalrør som står i ja! Eurotubes.com har en del og for veldig gode priser. Sender veldig fort også!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.