Web Analytics
Jump to content

Fender nut størrelse


Recommended Posts

Da har jeg begynt å få en del deler til en partscaster som jeg har planlagt en stund, men halsen mangler. Jeg har sett litt rundt på nettet og ser at de fleste halsene har "nut" som er 42 mm, men det er noen som lager 43 mm og hos Warmoth gikk det vel ann å bestille med 44 mm (1 3/4 inches). På min akustiske har jeg 44 mm og er glad i det, men på mine elektriske så er de vel mindre, men jeg synes de er litt små. Jeg er litt usikker på om jeg i det minste burde gå for 43 mm. Er det forskjell på halsen fra en med 42 mm til en med 43 mm "nut" eller er det bare størrelsen på "nuten" så strengene kommer lengre ut mot kanten?

Anders

Link to comment
Share on other sites

Heisann. Har vært litt frem og tilbake på dette selv i det siste. Fender lager med både 1.65"(42mm)(Mexicomodellene) og 1 11/16"(42,9mm)(USA modellene)

Custumshop kan du få begge deler, og i tillegg 1 5/8(41,8mm(?)) som er vintage specs.

Når det gjelder strengeavstand, så er det litt større på 1 11/16 iforhold til 1 5/8. Det er merkrbart, selv om man ikke ser forskjell.

Som sagt var jeg frem og tilbake på dette selv. Og liker best den smaleste typen. Men fant ut at det kommer helt ann på hvilken profil man har bak på halsen. Dessuten tok det ikke lang tid før jeg hadde vent meg til den breie. Mulig det kan føles litt knotete i begynnelsen hvis du er vant med brei strengeavstand.

Link to comment
Share on other sites

Ja, er hele halsen som blir breiere. De måler det ved nøtta. Så hele halsen blir jo også tlisvarende breiere hele veien opp til øverste bånd(21,22 eller 24. bånd).

Så og si overalt der du får kjøpt fender har de amerikanske fendere(ikke customshop jeg snakker om her). Og de leveres bare med 1 11/16"

Kommer jo litt ann på hvor du bor da.

Link to comment
Share on other sites

Det er vel mest at det er ganske dyrt og jeg hadde håpt å finne noe billigere. Men takk for hjelpen. Jeg får vente litt å se litt etter noe brukt og så blir det musikraft eller warmoth når jeg ikke klarer å vente lenger.

Og så vet jeg jo ikke helt hva jeg vil ha. Det er fryktelig mange valg på sånne sider :)

Jeg får vel prøve å finne ut hva som er på en standard Stratocaster og sørge for å ikke gjøre valg som gjør at den ikke passer inn i gitarkroppen jeg har kjøpt.

Edited by Rustyjuggler
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.