Web Analytics
Jump to content

Usikker på valg av ny akustisk gitar.


bennybone

Recommended Posts

Heisann!

Skal handle meg nok en low budget akustisk gitar etter å ha gitt opp min gamle Ovation CC24 celebrity.

Valget står mellom:

Fender CD-60 CE http://www.thomann.d..._cd60_ce_na.htm

Martin LXK2L http://www.thomann.d...itars_lxk2l.htm

Yamaha APX500II http://www.thomann.d...apx500ii_vw.htm

Det jeg da lurer på er om noen her inne har erfaring, eller vil anbefale en av disse gitarene?

Martin stiller sterkt til meg, men jeg syns det ser ut som at nakken er ganske feit, og det liker jeg ikke.

Spiller vanligvis på esp/gibson LP-modeller, så da hadde det vært fint med en nakke i omtrent lik tykkelse!

Jeg setter veldig pris på om noen kan hjelpe meg.

Link to comment
Share on other sites

Hvor mye har du tenkt å bruke? Jeg har akkurat bestilt meg en Fender Tim Armstrong Hellcat selv, det blir spennende. Koster deg tre lapper, og den har Fishman pickup og preamp :) Ser vel kanskje litt vel harry ut for mange, men jeg digger den!

Link to comment
Share on other sites

Tim Armstrong gitaren er kul den...mahogany all over..prøvde den i 12 strengs versjon for litt siden. Men til trådstarter vil jeg si..drit i Fender CD60 og gå for en Sonoran eller T-Bucket eller som Aphelion en Tim Armtrong Hellcat, mye mer for penga i form av spillbarhet og generell kvalitet. I mine øyne har CD60 en kjip hals som føles seig. Ellers er Yamaha gitaren du har funnet en god gitar men den har ikke så mye volum når den ikke er tilkoblet. Martin gitaren der vet jeg ingenting om.

Ellers har Washburn blitt anbefalt verden over i budsjett klassen for sin WD10 Dreadnought, får den for i underkant av 2 laken på 4sound. De har også en nydelig Dread til litt over 3 tusen som heter WD25 og er en mer forsegjort utgave med bedre treverk osv. ser at du vil ha en smal nakke og da er Fender akustiske noe å tenke på...halsen på T-Bucket f.eks er omtrent som på en strat med smal c profil...lykke til:)

Edited by gage1103
Link to comment
Share on other sites

Du har satt opp 2 fullstørrelse righty-modeller og en bitteliten lefty. Hvilken vei spiller du, og hvilket bruksområde har du?

Forørig vil f.eks CD-60ce koste 1791,- i butikk i Norge, og da får du 5 års reklamasjonsrett, mulighet til å prøve gitaren før du kjøper, samt et sted å slå noen i huet når et eller annet er galt. Noen steder får du evt også gratis justeringer.

Hvis du ikke bor milevis vekk fra nærmeste instrumentforretning ville jeg vurdert å kjøpe en så rimelig gitar i Norge ettersom det er høyere andel av produksjonsfeil på rimelige modeller, og bedre vilkår for deg som forbruker hvis noe er galt.

Jeg ville anbefalt Cort Earth 100F eller L100F til 1995,- hvis det er rundt der idealbudsjettet er. Heltre lokk og en hals som passer til det du beskriver. Hvis du kan/vil bruke mer penger er f.eks Fender Sonoran, Taylor eller Takamine supre muligheter.

Lykke til!

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Hei og tusen takk for forslag og hjelp!!

Har kikket på alt dere har kommet med, og jeg må si at fender t-bucket (400ce) virket superduper! Er fortsatt ganske keen på yamaha'en også da, med tanke på at den er tynn, men leser også flere steder at lyden er nokså svak når den ikke er koblet til forsterker.

Tim Armstrong sin virker jo populær siden den er solgt ut flere steder og får toppkritikk.

Så dette blir ikke lett! Må dra meg en tur ned på 4Sound og prøve litt forskjellig tenker jeg.

Jeg la forresten ikke merke til at martin gitaren var venstrehendt før jeg så nærmere på bildet,hehe!!

Og budsjeddet mitt ligger på mellom 2500-3500,-.

Link to comment
Share on other sites

Noen nevner Washburn, og jeg har hatt min helakustiske i 20 år og har kun vurdert noe annet de gangene jeg har ønsket meg pickupsystem i den.

Har du mulighet til å prøve, så ville jeg gjort det. Min Washburn har ikke spesielt tykk hals, og har stor lyd. Men så kostet den 3500 med kasse på tidlig 90-tall.

Link to comment
Share on other sites

Takamine er ikke feil. Men trenger du cutaway? Det spiser opp mye lyd det...

Det er en myte. Det kan ihvertfall ikke bevises at en cutaway tar noe lyd fra gitaren. Taylor har forsket mye på dette og de har kommet fram til at evt. lydtap ikke er hørbart:=) Edited by gage1103
Link to comment
Share on other sites

den Takaminen der er god å spille på...har prøvd den sjøl på 4sound Trondheim en del ganger...god lyd akustisk og veldig god lyd tilkoblet:) Takamine har veldig gode innebygde preamper i de fleste av gitarene sine og denne er en av dem.

Link to comment
Share on other sites

Var å prøvde den idag, prøvde også Yamaha APX500. Begge to var herlige, men Takamine'n stiller nok litt høyere opp enn yamaha.

Og personlig syns jeg at cutaway er penest. Det var masse av kraft i takamine'n!

Får bare vente på lønna, så blir det gode dager!

Takker for all hjelp jeg fikk!:)

Link to comment
Share on other sites

Var å prøvde den idag, prøvde også Yamaha APX500. Begge to var herlige, men Takamine'n stiller nok litt høyere opp enn yamaha.

Og personlig syns jeg at cutaway er penest. Det var masse av kraft i takamine'n!

Får bare vente på lønna, så blir det gode dager!

Takker for all hjelp jeg fikk! :)

Den har tøft design også... iron crosses i gripebrettet og kjetting rosett ;)
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.