Web Analytics
Jump to content

Gibson les paul trad. H&K tubemeister 36, helt sinnsyk feedback


jealei

Recommended Posts

Jeg sliter med en veldig høy tynn ekkel skrikende feedback med utstyret mitt, jeg hadde ikke dette problemet da jeg brukte utstyret på en ibanez s520ex med emgs, når jeg bruker crunch kanalen, så merker jeg ikke noe spesielt til feedback, selv om jeg presser ampen med en ts9 (gain kl 9, tone midt på og level på full spiker) men når jeg går over på lead så for jeg en helt forjævlig feedback, ikke den dellige sustain feedack, men en tynn og skrikende en. Når jeg ikke har på ts9'en så er ikke feedbacken så "ille" det kommer litt lyder, men det blir helt forjævlig når jeg setter på ts9'en, dette skjer kun på bride pickupen og selv om jeg legger meg på strengene kommer denne feedbacken.

Jeg har lest litt rundt og ser ut som brigde pickupen kan være mikrofonisk, men har litt vanskelig å tro for at gibson slurver så mye med pickupsa på gitarene sine, og det er ikke ampen, da jeg og en kamerat har akkurat den samme ampen og kabinett, og den feeder som et helvette på den også. Det som er merkelig at selv på relativt lave volumer så feeder det, det hjelper å skru ned volumet litt på gitaren eller å skru ned tone kontrollen, bridge pickupen har jeg allerede skrud ganske langt ned i kroppen. noen råd til hva jeg kan gjøre?

Link to comment
Share on other sites

Feedback på pickup er ikke "slurv fra Gibson". Du har nok en pickup som ikke er vokset. Voks (nesten samme materiale som stearinlys) brukes for å stoppe at den tynne tråden i pickupen vibrerer. Det er dette som skjer i din pickup. Voks påvirker kapasitansverdien i pickupspolen, som gir noe mindre diskant -> litt mer ullen lyd. Derfor mener mange at pickup uten voks er best. Men disse er sjelden eller aldri venn med high-gain eller svært høyt lydnivå (her kommer plassering ift amp også inn). Så din løsning er enten vokse pickup, la andre vokse den (men husk at dette påvirker soundet) eller kjøpe ny pickup med voks.

Link to comment
Share on other sites

Sjekk om frekvensen på feedbacken endrer seg når du "skubber" pickupen ned i gitaren. Dersom den gjør det, så er det fjærene som holder pickupen oppe som lager små oscillasjoner, og pickupen plukker disse opp.

Ellers er det høyst sannsynlig at det er dårlig voksing mellom pickup og covers.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.