Web Analytics
Jump to content

Plunkelyd fra G-strengen


Ichi
 Share

Recommended Posts

Jeg har merka meg at på flere av gitarene mine blir det en slags anstrengt plunkelyd fra G-strengen, spesielt oppe i de høyere bånda. Sustainen forkortes også. Virker som om strengen er for tykk når avstanden til sadelen minsker, og den resonerer mindre og i også andre frekvenser.

Hva er grunnen til dette? Hjelper det med en spunnet g-streng?

Link to comment
Share on other sites

Perfekt justert trussrod, normal pluss strengehøyde, forholdvis lave pickuper (liker lav output) og på noen av gitarene nyoverhalte bånd... Virker som om at strengene er så stramme at de ikke får klinge skikkelig. Nå skal det jo sies at det er på billigitarene dette fenomenet opptrer, Epi og Squier + et par andre rimeligere gitarer.

Link to comment
Share on other sites

Perfekt justert trussrod, normal pluss strengehøyde, forholdvis lave pickuper (liker lav output) og på noen av gitarene nyoverhalte bånd... Virker som om at strengene er så stramme at de ikke får klinge skikkelig. Nå skal det jo sies at det er på billigitarene dette fenomenet opptrer, Epi og Squier + et par andre rimeligere gitarer.

Ja, da er det bare å prøve litt tynnere strenger da. Evt. forbedre teknikken... (Hå hå hååååå, den var vel stygg, tenker jeg... :P )

Link to comment
Share on other sites

Har mekka nye oversadler i bein som funker bedre enn de originale, men det er jo ved fretting oppe på halsen at "overlyden" oppstår. Mulig det er helt vanlig på billige gitarer som vanligvis er mer hardspilte enn gode fjøler, men det irriterer meg.

Audun, du har nok helt rett i at teknikkmessig er jeg ganske brutal og upresis foreløpig, og det er vel også grunnen til at jeg har gått fra tynne strenger til tyngre strenger som er mer vennlige når det gjelder strengetrykk. Squier Telen min var satt opp med .09-strenger, men bånna man båndet var man plutselig en halvtone høyere enn det man skulle være... :D Da skal man være lett på labben og meget rolig og beherska i sin spillestil.

Link to comment
Share on other sites

Trengs vel ikke mye teknikk for å frette en streng. :)

Tror ikke helt jeg har gjort meg forstått, strengen lyder anstrengt og mister piffen oppover halsen, spesielt over 12 bånd, og dette gjelder fire av gitarene mine. Begge Squirene, en Epi LP og en KinaLP. Gikk ned fra .011 til .010 på ene gitaren i dag, med samme resultat. Må jo være en kombinasjon av strengetykkelse og sadel.

Vel, vel, jeg får vel bare fundere videre og teste litt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg bor i Arendal, og jeg planlegger å kjøpe en gitar jeg gjerne vil ha profesjonelt setup på kort tid etter jeg mottar den. Er villig til å reise et lite stykke, men leter helst etter noe nærme Arendal. Noen som har noen plasser de anbefaler?
  • Har ikke vært innom her på en god stund. Trodde hele greia var avviklet, men så er det jo ikke - foreløpig i hvertfall🤔
  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.