Web Analytics
Jump to content

Fender som blir fort slitt?


Wreen

Recommended Posts

Hei og hopp!

Har en amerikansk standard som jeg har spilt på i et par år nå.

Den har blitt godt brukt på mange spillejobber og minst 1-2 øvinger i uka med bandet + spilling i heimen. Det er heller ikke den dyreste gitaren akkurat, men jeg må si jeg er litt skuffet over holdbarheten her.

Båndene på halsen er det snart ingenting igjen av og jeg satt meg akkurat ned for å bytte strenger når jeg oppdaget at skruen til sadlene bak i bridgen hadde gått i stykker i gjengene…

Er eksemplaret mitt en "mandagsgitar" fra Fender eller syntes dere at det her er helt normalt etter 2 års bruk?

Edited by Wreen
Link to comment
Share on other sites

Hva slags fender er det? Hvis det er en sånn plastikkfender til 5-6000 kroner er det ikke så rart at bånda er slitte.

Er det derimot en CS, hadde det vært underlig med stor båndslitasje.

"skruen til sadlene" er det snakk om skruen til en sadel, eller alle skruene på alle sadlene?

Er det skruen til en sadel, er det vel mest sannsynlig uflaks.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tviler på at en Am std har en annen legering i bånda enn en CS.

Men det høres jo litt drøyt ut at den har blitt så slitt. Jeg har en Road Worn tacostra som er nøyaktig like gammel, og som jeg har brukt masse på spillejobber og øvinger hver uke uten at jeg kan merke noe slitasje på bånda. Rart.

Link to comment
Share on other sites

Kommer jo litt ann på hvor tykke strenger og hvor agressiv spillestil du har også.

Tykkere strenger og en heavy høyrehånd kominert med mye bending vil "spise" opp vanlige bånd noe raskere enn en soft touch og 0.9 strenger

Få den bånda opp igjen med SS bånd, så trenger du ikke tenke på båndskift resten av livet (Hvis du ikke skader de på en annen måte enn ved spilling)

Har SS på noen av Suhr gitarene mine og de viser 0 tegn til båndslitasje og de har blitt brukt MYE :)

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke en CS, men jeg tror bånda er like på en CS og en vanlig Standard?

Nei, det er ikke en plastikk fender eller en av de billigere fra Mexico. Er en helt vanlig American Standard.

Skal definitivt bytte til syrefaste bånd nestegang ja. Har en aggresiv høyrehånd (hvis det er lov til å si?) og kan vel spille litt hardt til tider på denne gitaren, men jeg har andre gitarer som har tålt min bruk i mange år.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
  • Her var det jo overveldende mye respons  Uansett, jeg tenker jeg ender opp med MusicNomad Guitar One og mikrofiber til gitarkroppen, og satser på at det holder i første omgang. Så får man heller se senere, kanskje det ikke trengs mer enn det Så har jeg tre forskjellige rengjøringsartikler til gripebrettet, blir vel å teste D'Addario (Planet Waves?) Lemon Oil snart. Dette skal bli veldig interessant, har aldri prøvd å skikkelig rengjøre et rosewood fretboard før
  • Hei, jeg har nylig oppdaget PRS. Startet dette eventyret med en SE Standard 24 (fra 2018, tror jeg det er), som, imo, er en grei gitar. Det blir nok flere PRS etterhvert Kan også opplyse om at jeg har solgt alle Ibanezene jeg hadde, så jeg er vel muligens ikke noen IbanezFanatic nå.. Uansett, generelt når det gjelder rengjøring så kan det vel holde med å tørke av med en (fuktig?) mikrofiberklut, men har noen noe tips til hva man kan polere med? For å få bort riper og swirls. Skjønner forskjellige PRS har forskjellig finish men noen som har noen generelle råd? Og kan man bruke vanlig carnauba bilvoks (evt hybridvoks) på gitaren? Eller er det noe man skal holde langt borte? Ja, jeg vet det finnes et PRS rengjøringssett.. Og ja, jeg vet hvordan man bruker Google 👍
  • Det er dog vanlig Studio med gloss lakk og humbuckere. Usikker på hva p90s og faded finish har å si.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.