Web Analytics
Jump to content

Polering av gitar


E5150

Recommended Posts

Får vel snart komme i gang med å pusse og flikke litt på min nyinnkjøpte Tele.

Hva er beste måten å få en litt sliten el-gitar fin og frisk i lakken på uten å måtte relakkere den? Er det noen poleringsmiddel som er bedre enn andre eller holder det med noe greier man får billig på biltema? Og er det noen spesielle hensyn man må ta for å få et godt resultat?

Link to comment
Share on other sites

Jeg satt hjemme syk og pussa på mc deler for et par måneder siden, da jeg fikk den gode ideen om å legge på litt bonevoks på et par av gitarene... ble ganske så shiny og fint. La på baksiden av hals og alt, da det ser ut som det er klar lakk på hele greia. Usikker om dette var det beste for gitaren. Men den glatte overflatten forsvant fort der hvor jeg er borti når jeg spiller...

Men jeg brukte bare vanlig turtle wax :P

Link to comment
Share on other sites

Det finnes mange gitarprodukter til dette, men om set er noen magiske mojoingredienser i de spesielt for gitar vet jeg ikke. For å friske opp lakk bør du bruke noe med grit i, for å skave av det ytterste laget. Ellers kan du gjøre som billakkører og smelte lakken for å fjerne riper. Å bare polere gjør ingenting med lakken foruten at den blir litt blank.

Selv bruker jeg stewmac's finishing polish (fine og swirlremover) og det blir veldig fint. Det tar et lite lag av lakken bort, men gitarer er jo lakket opp og i mente så det holder nok 40-50 år til :)

Link to comment
Share on other sites

Det tar et lite lag av lakken bort, men gitarer er jo lakket opp og i mente så det holder nok 40-50 år til :)

Ikke uenig, men ikke alle gitarer har like mye lakk. F.eks har min HW 1 strat meget tynn lakk som skaller av bare man ser stygt på den, så slipende poleringsmidler skal man være litt forsiktig med på noen få gitarer.

Link to comment
Share on other sites

Joda, jeg prater jo om ordentlige gitarer :P neida, som med alle råd generelt og på internet må man ta alt med en liten klype salt. Det finnes unntak til alle regler og flere gitartyper og fabrikasjonsmetoder enn hva en menigmann kan holde styr på. Så jeg er enig med deg G, man må kjenne sitt eget utstyr før man tar andres råd for god fisk!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.