Web Analytics
Jump to content

Tips til reparasjon av skade på hals?


machineboy

Recommended Posts

Min Epiphone Dot tryna og skrapa seg opp på noen skarpe skap-håndtak før den deisa i gulvet (det var ikke jeg som velta den).

Den har fått seg en "dent" på oversiden av 2.bånd, og en stygg skrape på oversiden av 1.bånd. Det ser jævlig ut på en ellers strøken gitar, og ubehagelig å spille på. Bilder:

post-10185-0-93995300-1353091461_thumb.j

post-10185-0-74537400-1353091481_thumb.j

Jeg forsøkte å ta en våt klut og holde en loddebolt inntil for å løfte treverket igjen, men det funka ikke.

Noen som har noen tips til hva man bør gjøre for å fikse dette?

Pusse ned med ultrafint sandpapir og fylle igjen med noe slags formtre?

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde ikke giddet å bruke noe særlig penger på det i hvert fall. Skjønner ikke helt hvordan en så marginal skade gjør 'underverker' for spilleopplevelsen, men så legger man merke til forskjellige ting.

Pussepapir og en eller annen fyllmasse som herder skikkelig gjør nok susen.

Takk for svar. Jeg bruker ofte tommelen til å dempe e-strengen, og da er det ubehagelig når halsen ikke er glatt. Får nok pusse litt og fylle igjen.

Link to comment
Share on other sites

Funker det med natron også? Vet det virker veldig bra med bakepulver, det har jeg brukt mange ganger. Uansett vil ikke overflaten kjennes helt lik ut, men det går fort å bygge opp. Husk å skaffe tyktflytende superlim av bra kvalitet. Selges blant annet på absolutt hobby på Hamar.

Natron er det som vanligvis blir brukt. Natron er baking soda, bakepulver er på engelsk/ amerikansk baking powder. Bakepulver inneholder i tillegg til natron både syrer og stivelse og blir ikke så hardt som natron alene og herder litt tregere. Superlim er tilsatt litt syre for å holde det flytende, natron(bikarbonat) er alkalisk, binder syren og herder derfor limet umiddelbart. Prøv det neste gang. :)

Link to comment
Share on other sites

Strengt tatt enig i det, men det skal ikke stikkes under en stol at man skal ha litt flaks for at superlimet skal bli akkurat like "glatt" som lakk. Noen ganger er superlimet litt glattere, andre ganger litt mer "klissete". Jeg tror det er forskjell på lakk, og for all del, forskjellen er veldig liten. Små hakk og slikt man fyller med superlim merkes ikke, men er er det da snakk om et litt større område. Til trådstarter, skal du ha reparasjonen så usynlig som mulig, hold deg til bare superlim. Dette blir blankt, i motsetning til hvis du bruker fyllstoffer og aksellerator. Da blir superlim melkehvitt.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.