Web Analytics
Jump to content

skifting av inlays, A'hoy!


Recommended Posts

jeg kan jo hive ut noen bilder og beskrive hvordan jeg gjorde dette for første gang :)

først og fremst så må de gamle dotsene rives ut. mine var 6.35mm og jeg brukte da et 3mm bor for å borre et hull tvers igjennom.

vær forsiktig så du ikke borrer borti trussrod'en.

20121113_190943.jpg

snu borrbit'n opp-ned og stikk den butte enden ned i hullet. begynn å wiggle forsiktig på den i sirkel. dette vil få det gamle limet til å knekke opp slik at du får opp den gamle dot'n i stort sett en hel del.

20121113_185759.jpg

fjern rester av det gamle limet med hva du enn er komfortabel med, slik at vi virkelig kan starte å jobbe.

20121112_225429.jpg

personlig så brukte jeg superlim, men neste gang vil jeg mest sannsynlig bruke en slags epoxy. dette er hardere og ikke minst sterkere.

drypp lim/epoxy i hullet og få fjerne et tynt lag på veggene der inlayet skal ligge.

du vil etter all sannsynlighet få et inlay som stikker opp av gripebrettet. dette er i grunn ganske greit, da stiller man friere til å justere høyde.

20121113_190540.jpg

for å jevne ut inlayet så brukte jeg erstatningsblader til en stanleykniv.

her er det greit å kjøpe god kvalitet så man ikke skifter i hytt og gevær. jeg brukte samtidig maskeringsteip for å isolere området hvor jeg ville skjære/shave.

fretboardet skal vi la være i fred, skal vi ikke? men vær forberedt på å skifte teipen OFTE. tro meg, heller for mange ganger enn for få, så man plutselig ikke får en uventet bred skjæringsbredde og totalt ødelegger gripebrettet.

20121113_195128.jpg

resultatet:

CIMG1397.jpg

CIMG1399.jpg

CIMG1403.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jeg gikk faktisk over en runde til ikveld med barberbladet. Brukte kun et lag med teip i motsetning til to som jeg har gjort. Må være betraktelig mer forsiktig, men nå er de så smoothe, atte :-) mulig at en runde med extra fine grit pluss litt sitronolje gjør saken enda bedre! Jeg skal fjerne lakken på baksiden av halsen, da kan jeg samtidig prøve litt på gripebrettet

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.